BCN bateja una parada de bus amb el nom de Manolo Vital

El consistori afirma que el mes de desembre vinent elevarà a la reunió de nomenclàtor una proposta per posar el nom de l’activista veïnal també a una plaça del barri.

BCN bateja una parada de bus amb el nom de Manolo Vital
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona va batejar ahir una parada d’autobús de Torre Baró amb el nom de Manolo Vital, l’històric líder veïnal i conductor de la línia 47, famós per segrestar un bus el 1978 per portar-lo per primera vegada fins a aquest barri de Barcelona. Aquest espai de memòria es va presentar en un homenatge celebrat al matí en la confluència dels carrers de Castellví i Lliçà, fins on Vital va pujar l’ara cèlebre autobús 47 ja fa 46 anys.

Els responsables municipals també van aprofitar per anunciar que el mes de desembre vinent el govern elevarà a la ponència del nomenclàtor una proposta per posar el nom de plaça Manolo Vital a la rotonda que hi ha just en aquest punt.

L’anunci es va fer públic ahir, en un acte que va comptar amb la participació de la neta de l’activista veïnal, Joana Vital, així com de diversos veïns i veïnes de Torre Baró i representants de l’Ajuntament de Barcelona. A l’esdeveniment també hi van assistir Marcel Barrena i Clara Segura, director i actriu protagonista de la pel·lícula El 47, l’obra que ha tornat a posar d’actualitat la figura de Monolo Vital i el seu autobús.

Durant l’acte, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va destacar que "els veïns han marcat l’agenda de l’Ajuntament des dels primers governs democràtics". "Tenim un Pla de Barris per invertir més recursos en aquells àmbits que més ho necessiten, com Torre Baró. Continuarem treballant perquè és un objectiu de tots que Barcelona sigui Barcelona", va asseverar Collboni durant el discurs.

Gest simbòlic

Notícies relacionades

La rotonda que portarà el nom de Manolo Vital i on es troba la parada que li rendeix homenatge va ser precisament el punt per on el conductor d’autobús va entrar a Torre Baró amb el 47 el 7 de maig del 1978 i on l’esperaven molts veïns i veïnes per donar suport a l’acció, alguns obrint pas al vehicle i d’altres pujant-hi. Amb la gesta de pujar el vehicle articulat pels carrers costeruts i sense asfaltar, Vital va voler demostrar a les autoritats de l’època que a Torre Baró també hi podia arribar el transport públic. Pocs mesos després, l’anhelada connexió es va fer realitat.

Amb la decisió de batejar aquesta plaça amb el nom de Manolo Vital, el govern de Barcelona dona resposta a la demanda històrica dels veïns del barri de dedicar un espai a la memòria d’aquest líder veïnal.