Anna Slizinova: "A BCN mai falta cultura, i és accessible a tothom"
Anna Slizinova /
Anna Slizinova, nascuda a Zaporíjia (Ucraïna), va començar la seva formació musical al seu país natal abans d’estudiar el màster en Interpretació d’Òpera al Conservatori del Liceu de Barcelona. Des del 2021 s’ha compromès a promoure la música i les arts a través de la seva associació Unlock Art, de la qual és presidenta i cofundadora, produint nombrosos concerts i espectacles operístics. A més de la seva carrera musical, l’Anna té més de sis anys d’experiència en el sector de la IT, ja que ha progressat des d’un lloc inicial fins a convertir-se en product manager.
¿Per què vas triar Barcelona?
El 2017 vaig rebre l’acceptació al Conservatori del Liceu. Després d’estudiar-hi el màster, vaig produir la meva primera òpera a Barcelona, gràcies al talent internacional de la ciutat. Alguns col·laboradors d’aquella producció són ara amics íntims i part de l’associació Unlock Art.
¿Quins aspectes de la ciutat destacaries positivament?
A Barcelona mai falta cultura i és accessible a tothom. És un lloc perfecte per a qui disfruta de la diversitat cultural i creativa. La vida no se centra només en el centre, sinó que hi ha esdeveniments en tots els barris, i això reforça el fet de viure envoltat de bellesa.
¿Quins aspectes de la ciutat caldria millorar? ¿Com ho faries?
Hi ha dos temes clau. Els impostos financen sanitat i infraestructures, però molts ciutadans temen no veure’n els beneficis o senten que els afecten massa. Proposo una app, que existeix a Ucraïna, per gestionar els impostos. Aquest any he participat en concerts per recolzar persones sense llar. Hem de connectar recursos amb les persones que els necessiten.
¿Què esperes de Barcelona en els pròxims anys?
Notícies relacionadesEspero que la cultura de Barcelona continuï florint i que el tramvia de la Diagonal funcioni segons el previst. D’altra banda, amb només 1.380 persones sense llar, s’hauria de poder resoldre el problema ràpidament. M’agradaria també que es reconsideri l’opció d’ampliar l’aeroport. No podem dependre del turisme; ens hem de diversificar. També hem de millorar el sistema fiscal per retenir talent global, però és difícil amb un sistema que desincentiva.
¿Quina ciutat sents teva? ¿Què és el que més en trobes a faltar?
M’enorgulleixo de considerar-me "barcelonian by choice". Com a cantant d’òpera, viatjo la major part de l’any, situació que complementa la meva vida a Barcelona. Les noves experiències enriqueixen les nostres connexions, ja que ofereixen perspectives fresques que puc compartir després. El que més trobo a faltar de les meves ciutats natals, Zaporíjia i Kíiv, és sobretot sentimental. Anhelo la primavera, els acollidors quioscos de cafè i els dies tranquils d’abans de la guerra. A Barcelona Global, l’objectiu és fer de la ciutat el millor lloc per al talent amb impacte, i realment crec que anem pel bon camí.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia