Badalona descobreix 18 infrahabitatges de 15 metres sense ventilació

El alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, durante su intervención en el plenario del Comité de Regiones de Europa del 9 de octubre

El alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, durante su intervención en el plenario del Comité de Regiones de Europa del 9 de octubre / AJUNTAMENT DE BADALONA

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

L’Ajuntament de Badalona va intervenir en un local comercial i un magatzem convertits en 18 infrahabitatges de tot just 15 metres quadrats, sense cap ventilació, al carrer de Sant Joan de la Creu del barri de Sant Crist. "A Badalona no acceptem els ocupes il·legals i molt menys empresaris despietats que fan explotació habitacional", va declarar l’alcalde, Xavier García Albiol.

Pagaven per viure en el que l’alcalde ha descrit com "caus" o "zulos" uns 450 euros de mitjana, tot i que el propietari cobrava diferent en funció de si hi vivien una o més persones. Fins ahir, 16 dels infrahabitatges estaven habitats.

Notícies relacionades

L’alcalde va denunciar també l’alt grau de "professionalització" del responsable, ja que els infrahabitatges es comercialitzaven a través d’una immobiliària. Els càlculs del mateix consistori asseguren que el propietari va haver de gastar al voltant de 200.000 euros en les obres per convertir l’espai en infrahabitatges, ja que estaven equipats amb electrodomèstics i mobles i, fins i tot, alguns tenien portes blindades. Per a Albiol, aquest detall demostra la "falta d’escrúpols" de l’empresari, que considera "solvent" a causa de la despesa realitzada a les obres dels infrahabitatges.

Tot i que les obres són recents, l’Ajuntament no va poder precisar el temps que feia que hi vivien els inquilins, ja que no s’havien demanat les llicències per a l’adequació del local (una antiga fusteria) i el magatzem en els infrahabitatges. Albiol va ressaltar que es tracta d’"homes, dones i famílies treballadores, sobretot immigrants, no són ocupes".