El futur de la cita nàutica

Foment i Barcelona Global defensen la continuïtat de la Copa Amèrica

Sánchez Llibre es mostra sorprès pel canvi del consistori «en només 48 hores» i des de l’entitat impulsora de la trobada destaquen el seu «impacte positiu».

Foment i Barcelona Global defensen la continuïtat de la Copa Amèrica
3
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Estupor. Això és el que estableixen a Foment del Treball per la decisió de l’ajuntament de no tornar a acollir la Copa Amèrica. El president d’aquesta patronal, Josep Sánchez Llibre, va assegurar ahir que aquesta entitat "lluitarà" per retenir l’esdeveniment. De fet, va revelar que ja han contactat amb altres organitzacions per fer un front comú. Una d’aquestes és Barcelona Global, que va ser capital per aconseguir que l’esdeveniment se celebrés a la capital catalana aquest any.

Durant un acte organitzat per l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) per reivindicar el corredor mediterrani davant l’estació de Sants, Sánchez Llibre es va mostrar sorprès per l’actitud del consistori. "Jo mateix vaig sentir el cap de setmana a TV3 l’alcalde, Jaume Collboni, valorar l’esdeveniment. No entenem com en 48 hores ha canviat d’actitud", va manifestar.

El president de Foment va destacar l’"èxit" de la Copa Amèrica i el "rellançament" que ha suposat per a la imatge de Barcelona, alhora que ha consolidat un hub d’economia blava. "Volem que es quedi a Barcelona", va insistir i va afegir que mantindran una ofensiva en aquest sentit amb el suport d’altres entitats. Entre aquestes últimes es troba Barcelona Global, que formava part de l’organització junt amb l’ajuntament, la Generalitat, el Govern central, el Port de Barcelona, la Cambra de Comerç, la Diputació de Barcelona i Turisme de Barcelona i que ahir va defensar la continuïtat de l’esdeveniment i va reclamar una reunió urgent amb representants de tots aquests organismes. Consideren que el patronat de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, en el qual estan alineats, és qui hauria d’haver pres una decisió sobre el seu futur i no dubten que les regates han enfortit la marca Barcelona al món.

"Edició històrica"

La rapidesa amb què el consistori va anunciar que la capital catalana no continuarà amb noves edicions d’aquesta competició, després de les crítiques des de diferents fronts ciutadans, va sorprendre l’associació que al seu dia va impulsar l’arribada de la Copa Amèrica a la ciutat. Barcelona Global està formada per 256 de les empreses, centres d’investigació, emprenedors, escoles de negocis, universitats i institucions culturals locals i gairebé un miler de professionals que "volen fer de Barcelona una de les millors ciutats del món per al talent i l’activitat econòmica", segons es defineixen.

En un comunicat, l’entitat va defensar l’esdeveniment, al considerar que ha tingut un impacte "molt positiu". El va qualificar d’"edició històrica" en la qual "s’han assolit els objectius establerts" tant "per la seva innovació, tecnologia i creativitat com per la celebració, per primera vegada, d’una regata de dones, a més de la de joves".

Notícies relacionades

També va posar èmfasi en el fet que la competició va poder portar-se cap a Barcelona gràcies al "model de col·laboració publicoprivada que va permetre atraure l’esdeveniment" i va afirmar que aquesta fórmula s’ha de mantenir per impulsar "futurs projectes de ciutat com una nova edició de l’America’s Cup". Barcelona Global va insistir en "la fortalesa que la marca Barcelona ha mostrat al món, marcant un perfil propi en aquesta competició internacional amb la creació d’una regata cultural a la ciutat i una cerimònia inaugural, per primera vegada en la història de la Copa Amèrica", a més d’estrènyer "encara més el seu vincle natural amb el Mediterrani i posar en valor el seu ampli litoral i els esports nàutics, impulsant un sector econòmic com és l’economia blava".

L’associació va dir sentir-se orgullosa d’haver sigut part d’aquesta història i va reclamar una reunió urgent del patronat de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, "creat per vetllar pel llegat de la competició a la ciutat i que està integrat per totes les institucions i entitats organitzadores", al considerar que són els que havien de decidir la continuïtat d’aquesta cita nàutica.