Aigua

El TSJC confirma un deute de 8,3 milions de l’AMB amb Agbar

sociedad/Epbrands agbar.jpg

sociedad/Epbrands agbar.jpg

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Els últims serrells de la guerra de l’aigua de Barcelona continuen saldant-se en el sempre alambinat camí judicial. En una recent sentència a la qual ha accedit EL PERIÓDICO, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) confirma un deute de vuit milions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb Aigües de Barcelona (Agbar) en concepte de costos del sistema de sanejament i depuració de la xarxa entre el 2018 i el 2019 reclamats per la multinacional.

En primera instància ja havia sigut reconegut el deute el febrer del 2023 pel Jutjat Contenciós Administratiu número 5 de Barcelona. El cas arribarà a mans del Tribunal Suprem, ja que fonts de l’AMB confirmen a aquest diari que l’administració metropolitana ha recorregut en cassació la sentència del TSJC que desestima el seu recurs d’apel·lació. Aquesta sentència, de fet, replica els arguments d’una altra resolució anterior.

Presentació de recursos

Notícies relacionades

Dels tres deutes de l’AMB amb Agbar pendents per costos de sanejament no serà el primer que coneix l’alt tribunal. Un primer deute de 14,8 milions, relatiu a reclamacions per costos entre el 2014 i el 2018, també es troba ja en mans del Suprem després de recórrer l’AMB una altra sentència prèvia del TSJC. I faltarà encara per dilucidar-se un tercer litigi per reclamacions entorn del sanejament del 2020 (4,3 milions), en fase de resoldre’s en primera instància.

Per fer front a aquests tres litigis, l’AMB s’ha reservat 32 milions, tal com va avançar aquest diari. És el que calcula l’ens que poden arribar a costar-li si no ho acaben evitant els tribunals o acords entre l’administració i l’empresa, tal com es desprèn dels Comptes Anuals 2023 de l’administració supramunicipal. Aquests 32 milions consten en aquest document públic com a provisió de contingències dels tres processos.