Tres directius sense americana

La crònica social de la setmana a la capital catalana ha comptat amb l’entrega de premis de la Fundació Catalunya Cultura i l’atrafegada agenda de l’alcalde Jaume Collboni.

Tres directius sense americana
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Es van apagar els llums de la sala Fabià Puigserver del Lliure i una veu en off va explicar que es podien fer fotos, però que no estaven a la 080. Doncs no, els responsables de la Fundació Catalunya Cultura van triar un teatre per entregar els seus premis anuals i celebrar el seu desè aniversari. Es van emportar els màxims guardons les empreses Brava!, Performing Arts i Seat, però l’ovació més gran va ser per a la directora de la Fundació, Maite Esteve, i el seu equip per la magnífica organització de l’acte. Va ser una entrega de premis creativa, innovadora, amena i va tenir, fins i tot, una monumental sorpresa.

Al marge de la brillant actuació de Judit Nedderman i de les excel·lents presentacions dels nominats, tres membres de la fundació, un bateria, un solista i un guitarrista, ens van delectar amb dues cançons. El bateria no era cap altre que el president de Barcelona Global i conseller de DAMM Ramon Agenjo, per la seva banda va exercir de solista el fundador d’Asabys Partners, Jou Santfeliu, i va prendre la guitarra el gerent d’Iberspa, Artur Deu. Doncs sí, tots tres van saltar de les butaques, es van treure les americanes, Agenjo va mantenir la seva corbata... i preparats per a l’actuació. No havien assajat gaire, però hi van posar voluntat i es van emportar una gran ovació. El president del Parlament, Josep Rull, molt conversador amb el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, van ser dos dels que més van aplaudir.

Va presentar l’acte l’actor Bruno Oro, que, amb el seu habitual humor sarcàstic, va fer riure tots els presents menys l’exconseller Andreu Mas-Collell. Entre els 500 convidats vaig poder saludar Enric Crous i el candidat Víctor Font, que col·labora de manera regular amb diferents fundacions, i vaig observar la presència del president de Closa Capital Josep Maria Romances; la directora de la Fundació del Banc de Sabadell, Sonia Mulero; el CEO del Circuit de Catalunya, Oriol Sagrera; la directora general del Grup Focus, Isabel Vidal, molt menys atrafegada que la nit de la presentació de la Copa Amèrica, o el publicista que és a totes Enric Jové. Hi havia, enfundat en una gavardina negra i molt atent a les paraules de Rull i la seva proposta d’aprovar una llei del mecenatge durant l’actual mandat, el director del Teatre Lliure, Julio Manrique. Mentrestant, el president de Cupra, Wayne Griffiths, també premiat, va sortir amb la seva habitual americana de la marca Thom Browne. Aquesta que porta tres franges a la màniga.

Va acabar l’acte amb unes paraules del president de la Fundació Catalunya Cultura. Quan parla en públic, Eloi Planas sembla que improvisi, però no oblida res. Va agrair a totes les empreses la seva col·laboració i va posar deures als polítics com aquell que no diu res. Un èxit.

Adeu a la Copa Amèrica

No va perdre gaire temps, l’alcalde Jaume Collboni, a prendre la decisió de no continuar apostant per la Copa Amèrica, ja que el plantejament inicial ja era que se celebrés només una sola vegada. Una mostra d’això és la seva dedicació a altres assumptes. Sense anar més lluny, només dimarts a la tarda, dia que es va filtrar la notícia que no seguirien, Collboni va assistir a quatre actes.

Notícies relacionades

A primera hora de la tarda, a l’ajuntament es va alçar per primera vegada la bandera europea. Posteriorment va assistir a la Gala Solidària de la Fundació Contigo, presidida pel prestigiós doctor Javier Cortés i que basa els seus esforços en la lluita contra el càncer en dones. Va ser a la Llotja del Mar i amb un ple absolut. Es va concedir una beca de 80.000 euros i hi van assistir, entre moltes d’altres, la regidora de Salut, Marta Villanueva, Montse Almirall, Verónica Sagnier, Rosa Maria Lleal, Silvia Oliete i Ana Fernández.

La cosa no va acabar aquí: abans, l’alcalde havia passat per la reobertura del teatre Muntaner després de sis anys tancat. Els impulsors són ara Sandra Reyes, Toni Cano, Carlos Ramos, José Andrés López de la Rica i José Ramón Salgado Salmerón. Tots ells formen part de l’exitós espectacle Corta el cable rojo, que fa anys que triomfa a la capital. Una excel·lent notícia que per fi es reobri un teatre a la ciutat després de massa tancaments. I amb el mateix somriure i força, Collboni va abordar el seu quart acte a la sala Apolo, on la revista Ajoblanco celebrava 50 anys. En fi, un altre dia en què l’alcalde devia dormir pla.