BCN tornarà a encendre els llums de Nadal al passeig de Gràcia
L’ajuntament prefereix un lloc emblemàtic per donar el tret de sortida de les festes a l’estil d’altres grans urbs, tot i que reforça els recursos per a la il·luminació als barris.
Després de diverses setmanes d’incògnites i debat sobre l’escenari triat per a l’acte central d’encesa de llums de Nadal a Barcelona, l’ajuntament ha decidit repetir l’aposta del 2023 per un epicentre de màxim impacte com és el passeig de Gràcia. Des que el consistori va anunciar les dates d’inici de la nova campanya (28 de novembre) i els horaris ampliats, molt s’ha especulat sobre si es reeditaria l’opció de centralitat o es tornaria a repartir joc pels diferents districtes, com en l’etapa de l’exalcaldessa Colau. Però el mateix alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, confirma a EL PERIÓDICO que l’opció triada torna a ser l’eix d’or de Barcelona a fi de potenciar l’afluència i impacte de l’encesa oficial. En paral·lel, destaca que aquest any s’han reforçat els recursos per millorar la il·luminació de la resta del territori, que inclouen els actes destacats aquell dia a cada districte.
Collboni avança a aquest diari que l’elecció no pretén destacar el passeig en si mateix, sinó la idea d’instaurar un gran acte central de ciutat, capaç d’aglutinar molts barcelonins i de tenir ressò, igual com passa a totes les grans ciutats. No pretén desmerèixer els barris, sinó reforçar el començament de la campanya comercial amb la màxima brillantor i difusió. L’any passat ja es va convertir en un acte multitudinari de ciutat, i a més la nova il·luminació del passeig va contribuir a una afluència massiva durant tot el període nadalenc.
Acte icònic
L’ajuntament ja va assenyalar llavors la seva voluntat de fomentar una encesa "icònica" a Barcelona. El 2023, la celebració del 200 aniversari del passeig de Gràcia va ser el motor de la tornada al centre de l’encesa de llums oficial. Enrere quedava l’etapa de Colau en què s’havien alternat escenaris oficials com Nou Barris, Can Fabra, la rambla Guipúscoa, el Paral·lel i d’altres.
En aquell període, el comerç del centre havia criticat que Barcelona no tingués una encesa tan potent i mediàtica com la de Madrid, París, Nova York, Londres i altres grans urbs i destinacions de tot el planeta. Però hi havia molts dubtes sobre l’elecció del 2024, tenint en compte que les dues patronals, Barcelona Oberta (que representa els eixos comercials més centrals i turístics) i Barcelona Comerç (que aglutina 23 eixos de barri) havien pressionat cada una cap als seus territoris.
Sense anar més lluny, aquest dimarts a la nit, durant l’entrega de premis de Barcelona Comerç, el seu president, Pròsper Puig, va reivindicar en el seu discurs la tornada de l’acte d’encesa als barris. Posteriorment va explicar a aquest diari que consideren que el centre ja ha acumulat els suficients actes festius de centralitat aquest any, com els de la fórmula 1 o la Copa Amèrica, recentment. I que Barcelona no necessita més promoció internacional en aquest moment. Encara no coneixien la decisió municipal.
Per la seva banda, el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, assenyalava que la ciutat necessita un gran acte de centralitat i amb la màxima repercussió, com a part de la promoció de la campanya comercial nadalenca. Sobretot tenint en compte que la ciutat gairebé no es publicita com a destí de shopping.
L’alcalde Collboni anunciava a aquest diari que l’elecció és gairebé salomònica, perquè propulsa amb força l’inici de Nadal des del cor de la ciutat, alhora que el consistori ha reforçat les ajudes per a la il·luminació de barris perifèrics i augmentat horaris i operativa.
S’ha de recordar que aquest any Barcelona encendrà el 28 de novembre la seva decoració lluminosa de Nadal fins al dia de Reis, amb un pressupost de 3,3 milions d’euros, un 13% més que el 2023. S’activarà una mica més tard que altres anys, però amb un horari més dilatat i conforme al ritme de la ciutat i a les reiterades demandes de comerciants i restauradors.
Figures gegants de leds
Els llums estaran encesos des de les 17.30 fins a la una de la matinada, de diumenge a dijous, i de 17.30 a les dues de la matinada els divendres, els dissabtes i les vigílies de dies festius.
Notícies relacionadesUna altra novetat, destaca, seran les figures gegants de llums leds que es veuran en 22 punts de la ciutat. En total hi haurà 110 quilòmetres d’espais amb llums, sis més que l’any passat. S’emplacen a vies cèntriques, però també a punts de tots els districtes, on destaquen els llums especials a les façanes de 14 edificis de la ciutat, com la torre de les Aigües del Besòs, la masia de Torre Llobeta, el viaducte de Vallcarca i la Casa Golferichs, entre d’altres.
En paral·lel, es pot destacar que aquest Nadal també hi haurà rutes amb il·luminació per comerços emblemàtics del Gòtic.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034