Barcelona Restauració 2024
Cinc restaurants, premiats per la seva "excel·lència" culinària
La ciutat reconeix la qualitat, la integració en els barris, la sostenibilitat, el servei a sala i ara també les barres dels mercats.
Barcelona ha tornat a reconèixer l’"excel·lència" culinària de la ciutat i als establiments que considera més destacats en les categories de qualitat gastronòmica, integració en el barri, sostenibilitat, servei de sala i, com a novetat, restauració als seus mercats. Els premis Barcelona Restauració, que l’ajuntament impulsa des del 2017 amb l’objectiu també de situar al mapa i difondre el talent culinari dels barris, han recaigut aquesta vegada en algunes propostes molt conegudes, com Petit Comitè (a l’Eixample) o el Passadís del Pep, però també han posat el focus en el que es cou al mercat de la Llibertat (bar de peix Hermós), l’autenticitat de La Bodegueta de Sant Andreu o el compromís de Rasoterra, a Ciutat Vella.
Els guanyadors es van donar a conèixer en una gala celebrada ahir a la nit a l’antiga Fàbrica Damm que va comptar amb la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, i nombrosos restauradors. El consistori pretén homenatjar amb la iniciativa el "talent, compromís i innovació que defineixen el sector de la restauració de Barcelona", va assenyalar Gil.
En diferents barris
Petit Comitè, en plena Dreta de l’Eixample, liderat per Carles Gaig i Fina Navarro, s’ha imposat en la categoria de Qualitat gastronòmica, al considerar que la seva tradició i producte representen amb excel·lència el territori i la cuina catalana, preservant els seus orígens, segons el jurat.
En l’apartat d’Integració en el barri, aquest any s’ha reconegut el treball La Bodegueta de San Andreu, caracteritzada per l’ambient familiar i les tapes i vermut entre amics. La seva cuina casolana és tot un senyal de "memòria i identitat", va destacar el jurat.
El bistrot per a vegetarians i vegans Rasoterra (al Gòtic) ha sigut el vencedor en la categoria de Sostenibilitat, per la seva "declaració d’amor a la terra, la biodiversitat i el compromís amb el planeta", amb una proposta culinària que inspira a cuidar l’entorn, va remarcar l’ajuntament. Encapçala les pràctiques responsables no només amb el producte i els processos, sinó també amb la relació amb col·laboradors i productors.
Notícies relacionadesD’altra banda, la distinció al servei de sala –durant anys un dels grans menyspreats de la restauració– ha sigut per a El Passadís del Pep, a Pla de Palau, per cuidar amb gran dedicació "cada detall" durant més de quatre dècades.
En aquesta ocasió s’ha estrenat una nova modalitat de premi per a la Restauració dels mercats de Barcelona, que arrenca amb Hermós, bar de peix, del Mercat de la Llibertat a Gràcia. Despatxen una carta de plats de peix i marisc, en un espai que ja és punt de trobada local.
- ACTUALITAT BLAUGRANA Arran assalta la casa de Gerard Piqué de la Cerdanya: "Fora pijos"
- El consum d’alcohol baixa i la indústria posa l’ull en el 0,0, els refrescos i el cafè
- Jordi Martí Galbis: "No em descarto en absolut com a candidat de Junts el 2027"
- Trànsit desplegarà 25 carros-radars per controlar la velocitat
- PROJECTE ESTRATÈGIC El Sabadell projecta un centre cultural per reforçar la capitalitat
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Barcelona, protagonista Flax & Kale impulsa el seu negoci flexiterià
- TELEVISIÓ I MAS De res, Twitter
- Un pilot de llegenda "El treball guanya el talent"
- FUTBOL Un cirurgià suec acaba per fi amb el dolor de Christensen