2.160 canelons de solidaritat

2.160 canelons de solidaritat
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

El Sant Jordi Club mostrava dijous un aspecte espectacular. Una il·luminació ideal i 110 taules perfectament guarnides i a punt per servir el sopar a 1.080 comensals. I, és clar, dirigir amb èxit un tiberi d’aquestes característiques només està a l’abast d’un xef com Nandu Jubany. El vam veure emplatant, saludant tothom que se li acostava i fotografiant-se, sense parar, a cop de selfie com una estrella del rock. Jubany dirigeix, treballa i comunica com ningú, però el gran protagonista de la nit era Josep Ametller. El fundador de la cadena alimentària junt amb el seu germà Jordi també és persona activa. Ho controla tot. Des de la primera botiga que va obrir fins a l’última; des de les taules on hi havia asseguts els seus germans fins, és clar, a la de les seves estimades filles, que també van assistir al tercer Sopar Solidari de Nadal fins que la son les va venir a buscar. Llavors va ser el mateix Josep qui se les va emportar arraulides als seus braços.

Per a Sant Joan de Déu

Abans Quim Masferrer, el presentador de l’acte, al més pur estil del seu programa El foraster, ens va descobrir alguns testimonis presents a la sala que demostren el nivell de solidaritat de la nostra societat. Cal recordar que tots els comensals van pagar 50 euros i que ja s’han recaptat 54.000 euros destinats al projecte Casa de Sofia de l’Hospital de Sant Joan de Déu. Com va dir el director gerent de l’hospital, el doctor Manel Castillo: "Els nens no s’han de morir mai". Així que tota ajuda és poca per a un hospital i, sobretot, per a una iniciativa admirable d’acompanyament dels nens malalts. Ajuda com la que va oferir Jordi Cruz, el pare de la Sofia, des de l’endemà mateix de la mort de la seva filla i que va ser clau per portar a terme aquest projecte.

I l’empresari Josep Ametller i el cuiner Nandu Jubany són solidaris, també ho són els seus col·legues que hi havia a l’acte i que van elaborar la resta dels plats de l’excel·lent menú. Em refereixo al reconegut xef japonès que va ser el primer del seu país a tenir una estrella, Hideki Matsusuhisa, o al televisiu i també amb estrelles Jordi Cruz o els dos grans mestres pastissers Lluc Crusellas i Oriol Balaguer.

Va resultar una nit espectacular i de rècord. Un dels plats, el que va fer Jubany, van ser canalons. En concret, dos per persona. O sigui, 2.160 bons i solidaris canalons que no van trigar ni dos minuts a ser devorats pels comensals. Doncs això, una excel·lent iniciativa solidària de Josep Ametller que ja compleix la tercera edició, i una gran feina de tots els doctors, infermers i la resta de personal de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Més feina que mai

Va dir la model Judit Mascó quan va pujar a l’escenari dels premis de la revista Woman Madame Figaro, celebrats dilluns al Casino de Madrid, que va dir tenia 55 anys i no s’ho podia creure ningú. També va afirmar que ara té més feina que mai, i això sí que s’entén molt bé. La Judit, que va ser una de les premiades per la revista que tan bé dirigeix la meva estimada col·lega Mayka Sánchez, està en un fantàstic moment de la seva vida. Transmet energia, és una persona solidària i ningú li posa l’edat que realment té. Potser va voler dir 45 o potser menys. Tant és. Està magnífica.

Notícies relacionades

Una vegada més els premis van resultar un èxit. Va ser una gala molt emotiva que es va iniciar amb un discurs de la vicepresidenta de Prensa Ibérica i editora de la revista, Arantza Sarasola, que va tenir unes paraules ben emocionades per recordar les víctimes i els afectats per la catastròfica dana de València. L’actriu Kelly Rutherford, l’eterna mare elegant de Gossip girl, va rebre el premi estil i va demostrar una proximitat i amabilitat poc habitual en artistes de la seva talla. També van ser premiades l’actriu Blanca Suárez, la xef Begoña Rodrigo o l’atleta paralímpica Desiriee Vila, que és una altra d’aquelles persones que sempre desperten entusiasme i alegria.

Després de l’entrega dels premis hi va haver música, copes i ballarugues, i ens vam trobar amb personatges tan diferents com Antonia Dellate, Carmen Lomana i Jessica Goicoechea. Després la nit es va allargar en una nova demostració que a Madrid les nits són molt més llargues que les de Barcelona. Encara que siguin les de dilluns...