El Port xifra les seves emissions del 2022 en mig milió de tones

L’autoritat portuària fa un "ambiciós" càlcul dels gasos amb efecte hivernacle que genera la seva activitat.

El Port xifra les seves emissions del 2022 en mig milió de tones
1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

La successió d’iniciatives per descarbonitzar el Port de Barcelona és constant, però valorar si aquest esforç és suficient només és possible si es compara any rere any. Això és el que pretenen els responsables del port amb el primer estudi global de l’empremta de carboni que genera la seva activitat, xifrada en gairebé mig milió de tones de CO2 el 2022.

Per arribar a aquest número, la infraestructura ha sumat totes les activitats que es desenvolupen al seu interior per part dels mateixos vaixells, les concessions i en el transport terrestre. El director de Sostenibilitat Ambiental i Transició Energètica del Port de Barcelona, Hèctor Calls, va qualificar ahir el càlcul d’"ambiciós". És el primer port del Mediterrani que ho fa.

Notícies relacionades

Aquesta xifra resulta de sumar l’activitat logística, la industrial, el que passa al Port Vell, les embarcacions auxiliars (els pràctics), la recollida de residus, les obres i el transport de passatgers i treballadors, entre d’altres. Totes aquestes noves accions afegides al còmput del 2022 han suposat passar de 349.399 a les 495.355 tones de CO2 que apareixen a la foto final.

Segons el responsable de transició energètica de l’administració portuària, Maurici Hervàs, es tracta d’un "exercici de transparència". Volen conèixer si el pla d’electrificació dels molls, l’energia fotovoltaica i els combustibles nets com l’hidrogen tenen resultats en els exercicis següents, amb l’objectiu d’arribar a les zero emissions l’any 2050.