KAT O’BRIEN: «Barcelona és una ciutat creativa i innovadora»
EL PERIÓDICO i Barcelona Global entrevisten professionals estrangers que han triat per viure la capital catalana.
Kat O’Brien és nord-americana, nascuda a Davenport (Iowa). Ha viscut a Nova York. Executiva de màrqueting amb mentalitat global i gran experiència en fintech. Treballa a Emergent, una oenagé que gestiona la LEAF Coalition, i és presidenta de la US Spain Executives Community.
¿Per què va triar Barcelona?
La primera vegada que vaig sortir dels EUA va ser amb 19 anys per estudiar un semestre a Espanya, vivint amb una família a Toledo. Em vaig enamorar d’Espanya en general, però especialment de Barcelona. Una vegada un amic em va dir: «Tothom hauria d’estimar tant alguna cosa com la Kat estima Barcelona». I és així. Em vaig esforçar molt durant molts anys per aconseguir venir a viure a Barcelona, per trobar una feina que em qualifiqués per a un visat i que em permetria viure aquí. Des de petita volia viure en una ciutat al costat del mar amb un clima càlid, com el de Barcelona. M’encanta l’arquitectura de la ciutat, la barreja de modern i antic, l’ambient creatiu i emprenedor i el fet que la gent és diversa i acollidora.
¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?
Barcelona és una ciutat que ho té gairebé tot: bon clima, bon transport públic, un sistema de salut, art, esport, gastronomia, està ben connectada i és molt internacional, però té un caràcter únic. Hi ha molta tradició catalana d’emprendre i innovar, i això influeix en el fet que gent de tot arreu vulgui venir aquí, també per crear i desenvolupar negocis. És una ciutat molt atractiva perquè el talent internacional vingui a establir-hi.
¿Què cal millorar? ¿Com?
Molts dels reptes de Barcelona són iguals als d’altres ciutats globals, com la necessitat de vivenda accessible. No pot ser que gent local amb sou local no pugui trobar habitatge. L’especulació i el turisme massiu impacten, però és un problema complex que afecta a tothom. En general, trobo que Barcelona és molt segura, però es podrien fer més coses per reduir els robatoris i els furts i millorar la neteja en certes zones.
¿Què espera de la Barcelona dels pròxims anys?
Que es consolidi com una ciutat amb aspiracions altes de ser un pol d’atracció per a gent d’arreu del món amb talent que vol treballar i col·laborar, sense oblidar-se de les seves arrels i del seu caràcter català, i sense deixar fora les comunitats marginalitzades. Espero continuar coneixent els seus racons. I miraré d’aportar el meu gra de sorra com a presidenta de la US Spain Executives Community per ajudar a connectar els professionals amb interessos de negocis als dos països.
Notícies relacionades¿Quina sent que és la seva ciutat? ¿Què és el que troba més a faltar de Nova York?
Tant Barcelona com Nova York són les meves ciutats, i ho he sentit així molts anys, fins i tot abans de viure a Barcelona. Menció especial a la meva ciutat d’infantesa: Davenport, a Iowa. Tot i que Nova York i Barcelona són molt diferents, comparteixen un esperit d’ambició, són acollidores i diverses i qualsevol pot tenir èxit si és espavilat. Trobo a faltar passejar de Hudson River Park i el West Village a Soho-Nolita, i pel pont de Brooklyn. n
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Conferència a Brussel·les ¿Què ha trencat i què pot trencar Junts en la negociació amb el PSOE? Les claus de l’estratègia de Puigdemont
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034
- Així va l’Eurolliga La quarta victòria confirma la rehabilitació del Barça