La tecnologia genera un de cada dos euros de l’impacte econòmic

Jordi Valls durante una rueda de prensa

Jordi Valls durante una rueda de prensa / ACN

1
Es llegeix en minuts
Judith Cutrona
Judith Cutrona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona avança cap a un model econòmic de més coneixement i productivitat. Ho constaten dues dades de l’informe L’economia del coneixement a Barcelona. El VAB dels sectors intensius en tecnologia o coneixement 2018-2022, publicat per primera vegada per l’Oficina Municipal de Dades. La primera és que el conjunt de tots els sectors intensius en tecnologia o coneixement va generar un valor afegit brut (VAB) de 43.104 milions d’euros el 2022, pràcticament la meitat de l’economia de la ciutat (el 49,6%), xifra que suposa un de cada dos euros de l’impacte econòmic de Barcelona. L’altra és que l’evolució d’aquests sectors revela que van augmentar el seu VAB en un 38% del 2018 al 2022.

Per al tinent d’alcalde d’Economia, Jordi Valls, aquestes dades confirmen "l’encert en l’aposta que ha fet Barcelona" en l’economia del coneixement, "un dels principals motors econòmics" de la ciutat. Aquest model productiu engloba la investigació, la innovació i la tecnologia aplicades a sectors clau com la biomedicina, les telecomunicacions, la indústria del xip o el sector audiovisual, entre d’altres.

Notícies relacionades

Sectors intensius

El informe analitza els sectors intensius en tecnologia i coneixement i els desagrega entre els sectors d’alta intensitat –que engloben la indústria intensiva en tecnologia (com les indústries químiques, fabricació de productes farmacèutics i vehicles de motor, entre d’altres), la informació i la comunicació, R+D, seus socials i arquitectura i enginyeria– i la resta de sectors intensius en coneixement. Aquí es troben les activitats financeres; el transport i serveis a les empreses; l’administració pública, educació, sanitat i serveis socials, i l’edició, serveis audiovisuals, activitats culturals i recreatives.