Ple en els àpats de Cap d’Any

Alguns dels principals hotels de luxe de la ciutat ja han completat les seves reserves per a menús especials que sempre superen els 400 euros per comensal. També serà una nit molt lucrativa per a molts restaurants, a banda de discoteques i sales de festes, amb preus una mica per sobre que el 2023.

Ple en els àpats de Cap d’Any
6
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Barcelona revalida la seva atracció com a destí europeu destacat per a la Nit de Cap d’Any amb el ple en els allotjaments. La conseqüència immediata és que cada vegada més hotels celebren sopars i gales especials per aprofitar l’afluència d’hostes, amb la particularitat que aquella nit molts barcelonins també opten per una vetllada fora de casa i es barregen amb el públic forà. Els hotels de luxe ofereixen menús especials, tots per sobre dels 400 euros. També serà una nit de ple en molts restaurants i sales de festes, amb preus una mica més alts que el 2023.

El desembre és un mes de plena temporada baixa en l’hoteleria local perquè la ciutat no és un destí de compres i, a més, en aquest cas l’ocupació ha estat molt per sota de l’any passat, segons diferents fonts del sector. No obstant, el director del Gremi d’Hotels de Barcelona, Manel Casals, avança que els hotels rondaran per Cap d’Any la plena ocupació en zones cèntriques i tindran una ocupació molt alta en barris més perifèrics. L’oferta ha anat creixent perquè els principals establiments opten per proposar gales i festes als hostes, mentre que molts restaurants també hi veuen un filó.

En el cas de l’oci nocturn, la previsió de la patronal Fecasarm és que hi hagi una ocupació del 90% a les sales, tot i que moltes penjaran el sold out abans del 31, vaticinen. Estimen que el preu més habitual de les entrades serà de 30 euros amb una consumició, tot i que les millors discoteques de la ciutat ja les estan venent fa dies a 60 euros, ja que la venda anticipada ha sigut bona i van quedant menys places. Les zones VIP dels locals aniran des d’uns 250 euros fins a les més exclusives per 20.000 euros en el cas de grups de 15 persones.

Els millors sopars de la ciutat, en termes de menús sibarites, els serveixen els restaurants i salons de grans hotels, una oferta ampliada per la incorporació d’algunes noves marques hoteleres aquest 2024 al panorama local.

Per als més sibarites

Alguns establiments molt arrelats han tancat les reserves. Per exemple, a l’Hotel El Palace Barcelona, el xef Jesús Caballero vol enlluernar amb les seves propostes a l’elegant Saló Gran Via (395 euros) i a l’espectacular Rooftop Garden (645 euros), amb música en viu. Als baixos de l’hotel també s’ubica el restaurant Amar, del xef Rafa Zafra, amb una proposta d’alta volada que inclou entrants com el panet al vapor d’eriçó, cansalada viada ibèrica i caviar, i el bunyol de sifó farcit de llamàntol (entre d’altres); principals com el xipiró d’ham a la bruta i salsa meunière; l’angula del Miño al pil-pil; el pèsol llàgrima del Maresme, bull negre i tòfona d’hivern; el besuc a la brasa i la pularda rostida a la catalana, més dobles postres, per 450 euros per persona, sense beguda, als quals es pot afegir un maridatge per 125 o 250 euros.

A prop, al luxós hotel Monument, el restaurant Lasarte by Martín Berasategui, amb tres estrelles Michelin, va penjar el complet per a la seva elitista Nit de Cap d’Any. A la sisena planta també han venut tots els coberts de Glasss (150 euros). I correrà la mateixa sort la seva proposta per a Oria. Els sopars acabaran amb una festa a la terrassa Verbena.

Per al públic més jove i que busca espectacles, música i festa, torna a destacar l’oferta que presenta l’hotel W Barcelona, a la Nova Bocana. Ofereixen diverses propostes. A la Great Room, You Made our NYE List, a nigtht at the opera s’inspira en les grans òperes representades al costat del Mediterrani, amb un menú XXL i focs artificials després del xou, fins a les 2.00 hores, per 490 euros per persona. Una altra opció serà l’experiència Ikigai, al restaurant japonès Noxe, amb tocs locals. El seu menú més exòtic costa 500 euros, però inclou accés a la festa a la planta 26 fins a les 4.00 hores. I també tenen opcions a Fire i al peruà Coya.

Tampoc falla un altre icònic de Barcelona, el Majestic Hotel & Spa Barcelona, que assessora el xef Nandu Jubany. Han omplert des de fa setmanes les places del Saló Mediterrani. El menú inclou des del pernil ibèric de gla 100% a la tòfona negra amb pèsols XL i menta fins a la barreta cruixent de rossa gallega amb cremós del seu moll, entre altres plats. Tot i que el plat estrella de la cuina que lidera David Romero serà el Wellington de turbot salvatge amb gamba vermella, beurre blanc de Ruinart i caviar Oscietra, al qual seguirà un filet de vedella de llet. En aquest cas, costarà 440 euros amb begudes incloses.

Opcions més assequibles

El centre de la ciutat també compta amb diverses opcions més assequibles, com la de Le Méridien i el seu restaurant CentOnze, que servirà per 195 euros tres aperitius, com el tàrtar de vieira amb crema d’ametlla; tres entrants, com el carpaccio d’escamarlà i figues, i un doble principal: tonyina vermella amb essència de gamba i filet a la brasa amb arròs melós de muntanya. Més postres i torrons, i amb dues copes i discjòquei fins a les 2.00 hores. També compten amb un menú especial per a vegetarians i un d’infantil.

La nit comptarà amb novetats, sobretot fora del centre. Com la del Hilton Diagonal Mar, que després d’una primera prova de revetlla de Cap d’Any fa un any, ara trepitja l’accelerador amb la nit temàtica Midnight Winter Wonderland, marcada per la fantasia, amb espectacle de llums, actuacions en viu, ballarins i acròbates. També amb un viatge culinari a càrrec de Ramón Simarro, d’inspiració mediterrània "amb un toc modern". La nit començarà amb un còctel de benvinguda, al qual seguiran tres entrants (com el brioix farcit de pernil ibèric de gla i pecorino trufat), tres plats principals (com el llamàntol mediterrani en salsa de beurre blanc i ous de truita de riu amb carxofes baby i espàrrecs) i unes postres a l’altura, a més de petit fours i celler, per 420 euros. Després, la festa continua amb DJ fins a les 2.00 hores, però l’hotel ofereix un paquet amb allotjament per 1.090 euros dues persones, i l’esmorzar inclòs l’endemà.

Notícies relacionades

A la zona alta, Grand Hyatt Barcelona celebra enguany la seva primera Nit de Cap d’Any amb una experiència completa, que inclou un sopar al restaurant Sofía Bar & Tapes amb música en viu, el cotilló i festa (amb una beguda) a Zuu, el night club de l’hotel. El menú es compon de cinc plats, begudes i postres per 190 euros per persona, tot i que si també s’opta per allotjament el pack surt per 800 euros per parella amb estada, sopar i esmorzar. També tenen opcions als seus restaurants Maymanta (peruà) i a Leña, del xef Dani García.

També a la Diagonal, el renovat Torre Melina Gran Meliá proposa un tiberi al restaurant ERRE, que culminarà amb accés a la festa que celebraran després al terrat. El seu repertori tancat inclourà entrants com la vieira amb cansalada viada ibèrica i opcions com el parfait d’eriçó amb crema de còdium i caviar i lingot de wagyu A5 a la brasa, amb postres, begudes i cotilló més festa i diverses sorpreses fins a les 3.00 hores per 280 euros.