BCN, segona en el rànquing espanyol del portal The Fork

Un informe de la plataforma de reserves ‘online’ de restaurants assenyala que la ciutat totalitza el 22% de les peticions que rep. La primera és Madrid (26%).

BCN, segona en el rànquing espanyol del portal The Fork
2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Alguns usuaris ho fan per comoditat, i un 52% aprofiten els descomptes i promocions, però el fet és que cada vegada hi ha més comensals que recorren a plataformes digitals com The Fork (líder del sector, que va guanyar un 5% d’usuaris el 2024) per reservar taula en algun restaurant. La tendència és especialment notòria a Barcelona, la segona ciutat en volum d’aquest tipus de reserves amb un 22% del total de les que registra el portal a Espanya i només per darrere de Madrid (26%).

L’informe és una radiografia de les tendències de consum en àmbit estatal i amb les particularitats regionals i locals. No ofereixen xifres absolutes, però a tot Espanya inclouen més de 12.000 establiments a l’abast d’un clic, amb un gran pes de la província de Barcelona i en concret de la ciutat, que copa el 83% de les reserves de la regió, seguida molt de lluny per Sabadell (2%) i Sitges (1,6%). L’oferta barcelonina alineada a The Fork suma centenars de locals de variat pressupost, passant per molts restaurants d’hotels.

Tot i que la demanda està molt repartida, no tots els barris tenen el mateix pes. Així, la Barceloneta, el Gòtic i l’Antiga Esquerra de l’Eixample estan al capdavant amb un 9% de les reserves online cada un, seguits per la Dreta de l’Eixample amb el 8% i el Raval amb el 7%.

Són zones molt turístiques però també de gran concentració d’oferta gastronòmica, per la qual cosa aquí no són els visitants forans els que empenyen el rànquing. De fet, malgrat ser un portal internacional, els viatgers suposen un 27% dels usuaris (per sobre de la mitjana de la resta d’Espanya), davant el 73% que és clientela autòctona.

Mitjana de 26 euros

Notícies relacionades

Quant al preu, The Fork situa el tiquet mitjà de les reserves en sintonia amb la resta de l’Estat, a 26 euros. Cal tenir en compte que a Barcelona el 52% de les reserves incloïen ofertes o descomptes, que en alguns dies i franges horàries poden arribar fins al 50% en preus de carta a determinats establiments.

Per especialitats i segons la classificació que fa el portal, la demanda es va concentrar en la cuina mediterrània (37%), seguida per la italiana (11%) i la japonesa (9%). Altres dades no estan segmentades per zones, sinó que són del conjunt de l’Estat, però donen una idea dels hàbits. Es constata poca tendència a l’antelació, ja que el 63% de les reserves són amb menys de 24 hores, seguides per un 11% entre 24 i 48 abans de l’àpat. També que l’agost és el mes de més activitat.