El local malastruc d’Enric Granados

El grup Big Mamma desembarcarà a l’abril a Barcelona amb l’‘osteria’ Gloria, una de les estrenes de l’any a la ciutat, disposat a acabar amb l’infortuni del restaurant que va ser dels Messi.

El local malastruc d’Enric Granados
3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Un nova estrena provarà a principis d’abril si al tercer cop no falla en un dels restaurants més grans i espectaculars de l’Eixample. La protagonitzarà el puixant grup Big Mamma, que suma 27 establiments en sis països i desembarcarà a Barcelona amb Gloria, una osteria amb tocs de glamur retro i plats italians "casolans 100%". El malastruc local del número 86 d’Enric Granados es troba sumit en una voràgine d’obres per ressorgir de les cendres amb la garantia d’una companyia d’èxit, que en els seus 10 anys d’història no ha registrat un tancament.

El concepte de Big Mamma, no obstant, va germinar a França, on els emprenedors Tigrane Seydoux i Victor Lugger somiaven des de la universitat a crear un espai gastronòmic amb caràcter per disfrutar de l’autèntica cuina italiana, defensen, davant moltes versions descafeïnades que han proliferat pel món. Durant un any van recórrer el país de la bota perfilant la seva aposta i els sabors que importarien i ara tenen la seva màxima expressió a París. Però el grup, amb més 2.200 empleats i seu de recursos humans a Itàlia, va debutar a Espanya fa cinc anys amb Bel Mondo a Madrid, al qual seguirien dos espais més, tenint en ment que el pas següent seria Barcelona.

Daniele Tasso, un dels tres xefs executius del grup i que lidera la carta i el projecte del nou espai, relata que el concepte per a la capital catalana es va forjar durant un parell d’anys, invocant l’"art de viure milanès" i els anys daurats del país, quant a estètica. I s’ha vertebrat finalment al trobar el local idoni, en un dels carrers més gastronòmics de la metròpolis, on tindran un aforament de 230 comensals.

Plantilla de cent persones

L’enorme establiment va debutar com a restaurant Bellavista Jardín del Norte el 2016 amb tots els honors, de la mà dels germans Iglesias i la família Messi. Només va durar un parell d’anys per l’ambició del projecte en una conjuntura de conflicte polític, l’atemptat de la Rambla i els seus efectes en el turisme, van adduir a l’abaixar el teló, el 2018.

La pandèmia va paralitzar la seva resurrecció, fins que en va agafar les regnes un superinversor forà, el grup Salvaje, que havia exportat a Europa el seu particular i exòtic concepte de japonès amb què triomfaven a Colòmbia i Miami. Fins i tot a Madrid durant un temps. Però a Barcelona no van calar ni el model ni els decibels que els veïns d’Enric Granados van denunciar sense treva. D’aquesta manera, i després de l’últim tancament fa un any, Big Mamma assumeix el repte fins i tot sabent que el seu enorme jardí interior només pot ser ornamental per garantir el descans veïnal. En canvi, sí que comptarà amb terrassa al carrer, apunten.

Notícies relacionades

Tasso explica que Gloria debutarà amb una plantilla d’unes cent persones –gairebé per complet italiana i procedent d’altres restaurants del grup–, de les quals més de la meitat seran a la cuina. Pocs fitxatges seran barcelonins almenys fins que el negoci rodi. És una de les senyes d’identitat de l’empresa, que en aquest cas no només comptarà amb una enorme cuina oberta a la planta baixa, on introduiran zona de peix cru (no fusió, sinó tàrtars i altres elaboracions), i despleguen també àrees de pasta, de pizzes i de graella per a diferents talls de carn. A més, a la planta superior, on hi haurà més taules que s’abocaran a la principal, s’incorpora un gran obrador de pasta, que serà sempre casolana en les seves nou propostes a la carta.

El format, amb un estil una mica més íntim i glamurós de l’habitual a Big Mamma, elevarà en consonància el tiquet mitjà als 40 euros, avança el mateix portaveu.