El Passeig de Gourmets torna amb més gastronomia i tardeigs

El festival, a partir de demà i durant 10 dies, omplirà de ‘foodies’ el passeig de Gràcia amb una ruta que va des de la pastisseria fins als entrepans d’autor.

El Passeig de Gourmets torna amb més gastronomia i tardeigs
1
Es llegeix en minuts
PATRÍCIA CASTÁN

Consolidada ja després de vuit edicions, demà dijous torna a Barcelona el Passeig de Gourmets, una ruta de platets, entrepans d’autor, pastisseria creativa, menús gurmet i altres experiències que ompliran de foodies el passeig de Gràcia. El festival gastronòmic durarà 10 dies i tindrà com a novetat activitats de tardeig i sopars musicals.

La iniciativa ha aconseguit en els últims anys que molts barcelonins trenquin el gel i s’atreveixin a descobrir la gastronomia i experiències dels restaurants participants (19 aquesta vegada), que en bona mesura s’ubiquen als hotels de luxe a la zona. Segons va explicar en la presentació Luis Sans, president de l’Associació del Passeig de Gràcia, el muntatge ha anat sumant públic any rere any.

En la programació del 2025 criden l’atenció la introducció de propostes específiques de tardeig per disfrutar dels platets i entrepans acompanyats de patates xips, olives i dues begudes (45 euros per a dues persones); i de sopars musicals, que posaran banda sonora a la gastronomia a ritme de soul, jazz o DJ. Sans destaca que el festival suma propostes gastronòmiques "per a totes les butxaques i gustos".

Pastisseria creativa

Notícies relacionades

L’oferta de ruta de platets n’ofereix un de diferent a cada establiment (del mar i muntanya de cap i pota amb gamba vermella de Sintonia al ravioli de carbassa amb formatge Borredà i demi-glace vegetal d’El Bar del Majestic) més una copa de cava o cervesa o una altra beguda dels patrocinadors, per un total de 10 euros. Entre els entrepans d’autor figuren The Hamburg Steak al restaurant Mr. Porter (20 euros amb beguda) i l’entrepà de làmina de presa ibèrica amb gla de tocineta fumada, formatge manxec i paté de bolets i tòfona de Verbena Terrace a l’hotel Monument (19 euros amb beguda), entre altres opcions que van de 14 a 20 euros.

Comparteixen preu les propostes de pastisseria creativa (totes a 8 euros) mentre que els menús gurmet costen 55 euros amb una beguda o 70 euros amb maridatge de caves. Es poden consultar a www.passeigdegourmets.com Els sopars musicals, que sumen experiències culinàries i espectacle, van de 80 a 100 euros, com a propostes més destacades, però també s’organitzen showcookings i tastos fins al 23 de març.