El Port Olímpic posposa el fitxatge dels últims quatre restaurants

El concurs per buscar operadors al Balcó Gastronòmic s’ha prorrogat per segona vegada i acabarà al maig, fet que farà difícil obrir a l’estiu.

El Port Olímpic posposa el fitxatge dels últims quatre restaurants
2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

El Balcó Gastronòmic, una de les joies del renovat Port Olímpic de Barcelona, busca quatre operadors per als últims espais sense ocupar del macroprojecte. Malgrat la qualitat del recinte i la potència de l’emplaçament, el lloguer elevat i la inversió en interiorisme han alentit la recta final de fitxatges. Després de la deserció de diversos restauradors, l’empresa municipal BSM, gestora del recinte, va obrir una nova fase de concurs públic el desembre passat per adjudicar la cessió d’ús de quatre restaurants buits per un lloguer mensual de 43.890 euros.

Va fixar inicialment el febrer com a mes límit per a la presentació, després va ampliar el termini un mes més i ara l’ha prorrogat fins al 15 de maig. Així, tenint en compte que qualsevol hipotètic operador tindrà quatre mesos per condicionar el local, serà gairebé impossible que estiguin en funcionament a l’inici de l’estiu, com es preveia. BSM remarca que el seu objectiu és prioritzar la "qualitat" per sobre de les presses i considera un "bon resultat" que el balcó tingui un "71% de l’espai ocupat" mig any després de l’estrena.

Lloguer elevat

Tenint en compte la gran mida dels locals (473 metres quadrats interiors i 239 de terrassa) i la magnitud d’aquest tipus d’aterratges, ara l’escenari més probable és que les noves obertures arribin enmig de la temporada alta o a principis de la tardor. Un portaveu de BSM detalla a EL PERIÓDICO que s’ha modificat el calendari a petició d’alguns interessats, per tenir temps de preparar les candidatures partint d’un ventall més ampli de propostes culinàries, que incloguin cuines més populars i menús.

Notícies relacionades

Fonts del sector de l’hostaleria són més pessimistes i temen que faltin aspirants, com ja va passar en la primera fase de selecció. En aquests anys, diferents grups de restauració han descartat la seva presència en aquest enclavament preferent, malgrat que la cessió d’ús sigui de 12 anys. L’arrendament ha sigut un fre des del principi. BSM manté les tarifes originals en aquesta repesca, convençuts que estan per sota del preu del metre quadrat que s’abona en negocis de Ciutat Vella. Però la mida fa que la renda mensual final sigui una de les més altes del sector a la ciutat. I, a més, condicionar tant espai implica una inversió milionària.

Ara estan oberts els quatre espais de la planta superior (a nivell del passeig Marítim): Kresala, Eldelmar Hermanos Torres, El Tribut i El Cangrejo Loco. Però a la planta inferior només operen Superlocal, Casa Carmen i, des de final d’any, Nuara (de la família de Ca la Nuri). Quatre espais continuen tancats, fet que no agrada a la resta d’operadors, que desitgen que la zona es dinamitzi més amb la plena ocupació. Segons alguns empresaris, la trajectòria dels mesos de debut ha sigut positiva.