BCN, segona al top 10 mundial per a el turisme de luxe
Virtuoso, la xarxa global d’agències de viatges més elitistes, la situa com la destinació preferent per als viatgers amb més poder adquisitiu, només per darrere de París.

Barcelona ha rebut un inesperat impuls en el seu objectiu de reposicionar-se com a destinació turística de qualitat. La xarxa global d’agències de viatge de luxe Virtuoso l’ha col·locat al segon lloc de ciutats destacades del món per a viatges d’alta gamma el 2025. Per davant hi ha només París, mentre que darrere de la capital catalana hi ha Roma, Londres i Tòquio. Madrid també és al top 10 mundial de l’any, tot i que en la novena posició.
El gran operador mundial de luxe sondeja els seus 2.200 assessors de viatges d’agències afiliades de 58 països per elaborar anualment les seves llistes de destinacions prioritàries o que seran tendència per als viatgers més elitistes. S’elaboren llistats de destinacions emergents, destinacions globals i destinacions d’aventura, entre d’altres, en termes de països. L’única llista de ciutats més populars de l’any és la que ha portat Barcelona al podi.
La seva enquesta revela també que la meitat dels seus assessors preveuen un petit augment d’aquesta demanda, mentre que un 20% opina que creixerà significativament aquest any. La majoria opina que també es produirà un lleuger increment en la seva despesa.
Notícies relacionadesSegons Turisme de Barcelona, el visitant prèmium viatja normalment amb suport d’intermediaris i és un client amb despesa elevada, d’uns 600 euros per persona i dia, dels quals 400 corresponen a dispendis que no inclouen l’allotjament. És a dir, que la seva despesa està gairebé 300 euros per sobre de la mitjana a Barcelona
El sector privat ha apostat per aquest filó multiplicant l’oferta hotelera per a aquest públic. Així, el 2016 la ciutat tenia 34 hotels d’alta categoria (18 de gran luxe i 16 de cinc estrelles), mentre que el 2022 es va arribar als 46 (22 i 24, respectivament), cosa que multiplica l’oferta de llits i enclavaments. El pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT) ha fet que aquesta xifra ja no hagi crescut més, una vegada completats els projectes que hi havia en marxa quan es va passar el forrellat al creixement hoteler a la majoria de zones. Algunes cadenes internacionals de luxe no han pogut aterrar a la ciutat, tot i que d’altres ho han fet adquirint hotels ja arrelats.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Previsió meteorològica Una vintena de comarques, inclosa la de Barcelona, en avís groc per intensitat de pluja
- Nous títols i temporades Les 11 sèries que no et pots perdre aquest abril
- Investigació científica L’Hospital del Mar descobreix per què el càncer de pàncrees és tan agressiu
- Indemnització rècord El Suprem eleva fins als 3 milions més interessos la indemnització pel dany neurològic causat per negligència mèdica en un part
- El Barça sobreviu a un malson
- Educació El TSJC dicta que el castellà també ha de ser llengua vehicular i habitual a l’escola catalana
- Estudi Aquest país europeu és el més feliç del món per vuitè any consecutiu
- Educació a Catalunya Educació manté els canvis a batxillerat: fusions en ciències i cau el pes del TR
- Recuperació editorial El conte de Vargas Llosa que dona les claus de la seva ruptura amb Isabel Preysler
- Guerra comercial Els EUA reclamen a Espanya més despesa en defensa i eliminar la «taxa Google»