Els busos interurbans s’endinsaran cada vegada menys a BCN

Salvador Lara interviene en la sesión informativa de este jueves. A su lado, el ingeniero jefe del ayuntamiento, Oriol Altisench

Salvador Lara interviene en la sesión informativa de este jueves. A su lado, el ingeniero jefe del ayuntamiento, Oriol Altisench / Carlos Márquez Daniel

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Unes 70 persones van passar ahir a la tarda a la sala d’actes de la Biblioteca de la Sagrera-Marina Clotet per conèixer i debatre el que passarà a la Meridiana, on estan a punt de començar les obres de reforma en el tram Felip II-Fabra i Puig. Seran 20 mesos de treballs amb importants afectacions en la mobilitat en una de les entrades principals de Barcelona. Més enllà del detall de canvis de parades de bus urbà, va flotar en l’ambient la nova filosofia pública respecte als busos interurbans. El dogma el va exposar una responsable del Departament de Territori: "S’endinsaran cada vegada menys a la ciutat". Per afectar el mínim possible la mobilitat dels barris i poder entrar i sortir de la capital amb més agilitat i poder incrementar el nombre d’expedicions.

Estació a la plaça Espanya

Notícies relacionades

Barcelona arrossega una carència històrica en matèria d’estacions de bus: Sants, Fabra i Puig, Nord i baixadors a les calçades de Gran Via, la ronda de la Universitat i la Sagrera, entre altres carrers. Oriol Altisench, enginyer en cap de l’Ajuntament de Barcelona, va recordar que la Generalitat ja ha licitat el projecte per construir la primera estació moderna de la ciutat. Passarà a la plaça d’Espanya per després estudiar si també n’hi va una altra, per exemple, a Francesc Macià. Altisench va recordar que cada dia entren a la ciutat 5.000 expedicions amb uns 200.000 viatgers, "la meitat de tot el que transporta Rodalies en un dia".

Cristina Pou, cap del servei de Transport Públic per Carretera, va recordar que la demanda de bus interurbà ha crescut molt els últims anys, per sobre de la resta d’alternatives ferroviàries (el comentari va generar una lleugera esbroncada amb menció al caos de Rodalies). Que més gent aposti per aquestes línies és una de les raons que explica la necessitat que el pas per la gran ciutat sigui el més perimetral possible.