Pugna de les constructores per l’última fase de les obres de Fira Gran Via

Recreación del nuevo Palau Multifuncional que contará con dos plantas y una pasarela enjardinada que unirá el actual Palau de Congressos y el Palau 4. / FIRA DE BARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

S’acosta l’hora de conèixer les constructores que s’encarregaran de portar a terme les obres de l’última fase de l’ampliació del recinte de Fira de Barcelona a Gran Via, licitades per 125 milions d’euros (150 milions amb IVA). Després de la segona obertura de sobres del procés de licitació pública ahir, el terreny de joc de la futura adjudicació se situa en els 120 milions sense IVA (119,8 milions, concretament), que és l’oferta econòmica més alta, en aquest cas formulada per la Unió Temporal d’Empreses (UTE), integrada per Dragados-Ferrov-Monc-VOPI4.

Pavelló Hall Zero

Notícies relacionades

Va ser la UTE entre FCC i Comsa la que va guanyar les adjudicacions referides a les dues primeres fases de l’obra per aixecar l’anomenat nou pavelló Hall Zero. La primera, centrada en els fonaments, tenia un valor de 61 milions i ja s’ha executat del tot. La segona, enfocada en l’estructura i la coberta, va sortir a concurs a principis de l’any passat per 83 milions i l’execució ja és de més d’un 10% de l’obra. El projecte d’aquesta tercera fase ara en disputa consisteix en la construcció d’un pavelló d’uns 60.000 metres quadrats, que està previst que siguin operatius el 2027. Amb aquesta integració, la Fira disposarà de 300.000 metres quadrats per a congressos i fires. Si l’última fase de les obres s’acaba adjudicant a FCC-Comsa, aquesta UTE seria la responsable del global de l’operació.

En aquesta segona obertura de sobres s’han fet públiques les ofertes econòmiques –totes elles sense IVA– de les empreses concurrents. La UTE Dragados-Ferrov-Monc-VOPI4 ha fet una oferta de 119,8 milions d’euros; la UTE FCC-Comsa, de 114 milions d’euros; la UTE OHLA- ACSA-Rubau, de 111,5 milions d’euros, i la UTE Acciona-Copisa-Copcisa, de 107 milions d’euros. Sense una oferta econòmica desproporcionada , FCC i Comsa es perfilen com les més ben posicionades per emportar-se finalment el contracte.