Rosa d’Espanya i un expresident

Rosa d’Espanya i un expresident
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

No hi ha un sopar igual en aquest país com el que organitza l’expolític i aventurer Josep Maldonado. Un sopar en què indepes, progres, gent de dretes, actors, empresaris i esportistes s’abracen per un bé solidari. Es tracta del Sopar Solidari ESI (Esport Solidari Internacional), que aquest any va celebrar el seu 20è aniversari. Doncs sí, a la mateixa taula presidencial, cara a cara, hi havia el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, i la popular Rosa d’Espanya. El que els deia: tot és possible quan Maldonado està pel mig. A prop d’ells, el duc d’Arjona, o sigui, Cayetano Martínez de Irujo , i la vedet Lita Claver, més coneguda com la Maña. Destacava, per sobre de molts altres, Vicente del Bosque, un home compromès que any rere any es trasllada des de Madrid per donar suport a la causa. Va arribar també des de la capital el periodista televisiu Pedro Piqueras, que tornarà per Sant Jordi a Barcelona per presentar el seu llibre Cuando ya nada es urgente. Hi eren també Luis del Olmo i Justo Molinero, del món de la ràdio, i Jordi Hurtado, que segueix exactament igual que en el primer sopar de l’ESI, ja fa dues dècades.

Maldonado, nascut i resident de Comarruga, és una de les poques persones de tot el món que ha estat en els 54 països de l’Àfrica. Per això va aconseguir que assistís al sopar el rei ètnic de Benín, Yèto Kandji, que es va asseure amb el president de Foment, Josep Sánchez Llibre; l’expresident del Barça Sandro Rosell i el CEO de l’Espanyol, Mao Ye. Van actuar Vero i Los Manolos i no hi havia taula on no et creuessis amb algun famós. Com els exfutbolistes José Mari Bakero, Julio Salinas, Mágico Díaz, Steve Archibald i Thomas N’kono; els jugadors de bàsquet Audi Norris i Jordi Villacampa, i el pilot Isidre Esteve. Una magnífica representació del món de l’esport que complementava la medallista olímpica i ara també cantant Thais Henríquez.

Debutava aquest any en el sopar el nou conseller d’Esports de la Generalitat, Berni Álvarez que va estar acompanyat pel regidor d’Esports barceloní, David Escudé, i pel president de Barcelona Global, Ramon Agenjo. Me’n deixo molts, però ressaltava, per la seva habitual vestimenta religiosa, sor Lucía Caram , i estava esplèndida la polifacètica Lisi del Castillo, creadora de la firma de moda Rita Miller, que venia de presentar amb èxit, unes hores abans, en la seva primera desfilada a l’hotel Hyatt.

La gala va ser presentada per l’inimitable Pep Plaza, un actor que any rere any, i de manera gratuïta, puja a l’escenari i tampoc falta a la cita.

Doncs sí, una altra gran nit solidària plena de sorpreses que amb la seva recaptació permetrà alegrar una mica la vida de molts africans que viuen en situacions molt complicades. I va tenir tant èxit que, una vegada més, molta gent es va tornar a quedar sense poder assistir-hi, i que tots els presents se n’anessin a dormir ben tard. Perquè els sopars solidaris de Maldonado se sap quan comencen, però mai quan s’acaben. No obstant, tots sabem que el que passa allà no passa en cap altre lloc del planeta...

Hi ha mones, i mones

Notícies relacionades

Alguna cosa deu tenir Christian Escribà, a banda de ser un dels millors mestres pastissers del món, que cada vegada que presenta un projecte o pastís té el suport de tot el sector de la gastronomia. Doncs sí, a més dels autors Christian Escribà, Pol Escribà i Patricia Schmidt a la presentació de la Mona 2025 al Museu de la Xocolata de Barcelona, van acudir-hi els xefs catalans Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Albert Adrià, Raül Balam, Carles Gaig, Romain Fornells i Óscar Manresa. En resum, el millor de cada casa. Un grup irrepetible de xefs catalans reconeguts i estrellats que no dubtar a acudir-hi per donar suport al seu col·lega i amic Christian.

En aquesta ocasió, Escribà ha dedicat la mona al fet que Catalunya hagi sigut nomenada Regió Mundial de la Gastronomia. És a dir, un fantàstic homenatge a la gastronomia del nostre país. Per elaborar-la ha utilitzat productes amb denominació d’origen protegida, 70 quilos de xocolata i 10 de pasta de sucre, a més de reproduir altres elements característics com botifarres, sardines, gambes, fuet de Vic i carxofes del Prat. En fi, que val la pena passar-se per la seva pastisseria per observar de prop aquesta espectacular obra d’art.