Bàsquet

La selecció masculina es posa en marxa cap al desafiament de Tòquio

Pau Gasol encapçala el grup de 18 jugadors concentrats a Madrid per preparar la cita olímpica amb màximes ambicions

La selecció masculina es posa en marxa cap al desafiament de Tòquio

Juan Carlos Hidalgo / Efe

3
Es llegeix en minuts

La selecció espanyola es va posar en marxa aquest dilluns oficialment cap al desafiament dels Jocs Olímpics de Tòquio-2020, en què l’equip espanyol aspira a la quarta medalla olímpica consecutiva, que el pivot Pau Gasol i el president de la Federació Espanyola, Jorge Garbajosa, van coincidir que firmarien si fos d’or.

Amb els jugadors de la convocatòria preparatòria dels Jocs, a excepció de l’ala pivot Pierre Oriola, que està en aïllament temporal per contacte amb un positiu, el cos tècnic i diverses autoritats, l’equip espanyol es va posar de llarg oficialment en un acte a la seu d’Endesa a Madrid.

Ho van fer sortint un a un d’una gran pantalla ubicada al pati interior de la seu de la companyia, patrocinadora de la selecció, davant un pati de butaques on van ser presents el president del Consell Superior d’Esports, José Manuel Franco; el de la Federació Espanyola de Bàsquet, Jorge Garbajosa; el conseller delegat d’Endesa, José Bogas; la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís; el president de l’ACB, Antonio Martín, i el president del sindicat de jugadors ABP, Alfonso Reyes.

Aspirar al màxim

Entre els primers a sortir, el base Ricky Rubio va dir que aquesta selecció «aspira al màxim sempre» i va reconèixer que té «una mica» de responsabilitat de ser nexe entre els més veterans i els joves. Fins i tot es va permetre una broma per als germans Hernangómez, Juancho i Willy. «Amb ells és una mica més difícil, però intentarem que es traslladin aquests valors», va fer broma el base català.

Després d’ell, un dels veterans. Rudy Fernández, que viurà al costat de Pau Gasol les seves cinquenes olimpíades, una cosa que el fa sentir «molt feliç i més gran també, alhora», una cita que afronta «amb la mateixa il·lusió» tot i que costi «una miqueta» arrencar, i en què se sent «privilegiat» per haver conviscut amb «estrelles, llegendes» com Juan Carlos Navarro o Felipe Reyes.

La família

La famíliaDe veterans a algun dels més joves, Juancho Hernangómez, campió del món amb Espanya i al costat del seu germà a la Xina-2019. «Ni en els millors somnis hauríem imaginat ser campions del món, i junts, però hem de continuar disfrutant dia a dia, continuar aprenent, perquè ens queda molt a aprendre d’aquests grans jugadors», va assenyalar.

Tant Juancho com Víctor Claver van coincidir que l’apel·latiu de ‘la Família’ que s’aplica a aquest equip és més que un ‘hashtag’ o paraula clau a les xarxes socials. «Sí, així és com ens sentim, que som part de la família, d’un equip, i passi el que passi durant la temporada tenim ganes de tornar a ajuntar-nos i tornar a disfrutar vestint la samarreta de la selecció», va afegir.

Tornada somiada

L’últim jugador a sortir d’aquesta pantalla va ser Pau Gasol, que va recordar l’«orgull» i el «plaer» que li suposa tornar a la selecció des de l’Eurobàsquet del 2017, després d’un any dur en què s’ha recuperat d’una lesió de dos anys i ha guanyat la Lliga Endesa amb el Barça. «Sens dubte ha valgut la pena. He treballat molt, en la distància, i sens dubte els resultats han sigut magnífics i molt content de tenir aquesta oportunitat de ser amb aquest equip», va dir.

Preguntat per si firmaria una medalla, el més gran dels Gasol va dir que no és «dels de firmar», però que «l’or sí que el firmava». «Has de treballar, has de guanyar-te’l, competir, patir i guanyar-te la medalla o el resultat que aconsegueixis», va recalcar.

Notícies relacionades

El seleccionador d’Espanya, l’italià Sergio Scariolo, va dir que aquesta selecció passa «bastant» dels pronòstics, ja que el seu objectiu és «sortir a competir» i ser «un equip reconeixible». «Després pot sortir millor o pitjor, pots tenir més encert o no, aquesta és la nostra preocupació. Quan ho fem bé hem tret bons resultats, en una competència que creix de nivell, però és un estímul més», va afegir.

mam/lm