BÀSQUET

Horari i on veure a la TV la Supercopa Endesa

  • El Barça vol conquerir el primer títol de la temporada i s’enfrontarà al Valencia Basket en semifinals

  • L’altre partit tindrà com a protagonistes el Reial Madrid, vigent campió, i els amfitrions Lenovo Tenerife

Horari i on veure a la TV la Supercopa Endesa

ACB.com

2
Es llegeix en minuts

El bàsquet espanyol arrenca oficialment aquest cap de setmana amb la disputa de la Supercopa Endesa, el primer títol de la temporada, que es disputa una vegada més al pavelló Santiago Martín de Tenerife. Serà la 22a edició d’un torneig que inclourà el Barça, campió de la Lliga Endesa i la Copa del Rei, el Reial Madrid, vigent campió de la Supercopa Endesa, Lenovo Tenerife, equip amfitrió i tercer classificat de la Lliga Endesa, i Valencia Basket, quart classificat.

Els blaugrana s’enfrontaran en la primera semifinal al nou Valencia de Joan Peñarroya. L’equip de Jasikevicius compta amb la tornada de Pierre Oriola com a gran novetat i el seriós dubte d’un Sertaç Sanli gairebé descartat, després d’unes molèsties a la final de la Lliga Catalana, perduda diumenge passat contra el Baxi Manresa (81-70). Aquesta setmana s’ha anunciat que els capitans del Barça 2021-22 seran Pierre Oriola, Niko Mirotic i Cory Higgins, aquest últim després de la baixa d’Hanga. Mirotic, que liderarà una vegada més l’equip, queda a l’espera d’una rebaixa salarial que serveixi d’exemple als seus companys.

Els taronja de Peñarroya han guanyat les quatre trobades de pretemporada que han disputat amb un joc ràpid i directe, malgrat tenir de baixa quatre dels dotze jugadors de la seva primera plantilla. El Valencia havia assumit les baixes per a aquest torneig del nou base Nenad Dimitrijevic, l’escorta Xabi López-Arostegui i de l’ala pivot Louis Labeyrie, però a última hora s’ha unit a la llista el també ala pivot cubà Jasiel Rivero per una petita lesió muscular. Els ulls estaran posats en Víctor Claver, l’únic fitxatge que pot debutar oficialment, que viurà una emotiva trobada entre dos dels seus equips de l’ànima.

En l’altra semifinal, el Reial Madrid de Pablo Laso repetirà la semifinal de l’any passat contra els amfitrions de Lenovo Tenerife. L’entrenador blanc també tindrà diverses baixes com Jaycee Carroll, Anthony Randolph, Trey Thompkins i Alberto Abalde, que no estan disponibles per al torneig. Els illencs han superat el Baskonia i el Fuenlabrada en els últims dos amistosos de pretemporada i tindran tots els seus efectius disponibles.

L’equip blanc va aixecar el trofeu el 2020 al derrotar el Barça, que van dominar la majoria dels partits que van venir després. En un ambient tens i amb el ‘Facu’ Campazzo com a MVP, els de Laso van conquerir la setena Supercopa de la seva història, superant els culers en el palmarès històric.

Quan es juga la Supercopa Endesa

Els partits corresponents a la Supercopa Endesa es disputen aquests dies:

Dissabte, 11 de setembre

FC Barcelona-Valencia Basket (19 h, #Vamos)

Lenovo Tenerife-Reial Madrid (22 h, #Vamos)

Notícies relacionades

Diumenge, 12 de setembreFinal (18.30 h, #Vamos)

On veure el partit a la TV

Les trobades es disputaran al pavelló Santiago Martín de Tenerife i els retransmetrà al canal #Vamos de la plataforma de pagament Movistar+.