Bàsquet

El Barça fitxa Youssoupha Fall, un gegant de 2,21 metres

FCB | VÍDEO: EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El FC Barcelona s’està reestructurant a fons i l’última adquisició per al Palau és la de Youssoupha Fall, un gegant senegalès de 2,21 metres. De 29 anys, arriba procedent de l’Asvel Villeurbane, equip de la lliga francesa. És el cinquè reforç per a la plantilla de Joan Peñarroya després dels fitxatges de Kevin Punter, Justin Anderson, Juan Núñez i Chimezie Metu.

Els dirigents blaugranes buscaven un jugador gran, intimidador, que completés la posició de pivot, i ho han aconseguit amb un jugador que ha firmat per una sola temporada.

Notícies relacionades

A l’Asvel francès ha jugat durant les últimes tres temporades, i serà la seva segona experiència en la Lliga ACB, ja que anteriorment va jugar a les files del Baskonia. Nascut a Dakar el 12 de gener del 1995, arriba al club blaugrana per afrontar segurament un dels grans reptes de la seva carrera professional. Fall és un fitxatge, sens dubte, per plantar cara a Walter Tavares, el sostre del Reial Madrid.

Es va formar a la Seed Academy del Senegal i el 2012 va ser fitxat pel Le Mans en el seu primer destí a Europa. El 2018 va firmar amb Baskonia, però va ser cedit a l’Estrasburg en la temporada 2018-19. A la següent campanya va jugar l’Eurolliga i la Lliga Endesa amb el Baskonia i posteriorment va firmar per l’Asvel. Amb el conjunt francès es va proclamar campió de Lliga en la temporada 2020-21. En l’últim curs va fer una mitjana de 8,8 punts i va capturar 6,6 rebots amb 12,8 de valoració de mitjana a l’Eurolliga.