Punta de ganivet
Enigma Albert Adrià
La nit abans de la seva ponència a San Sebastián Gastronomika vaig veure amb Albert Adrià el vídeo que presentaria sobre Heart, el restaurant d'Eivissa que li ha produït insomni aquest agost: «Parlaré de les coses que hem fet malament». L'Albert és un heterodox: fa anys vam tenir una conversa sobre el dolor, que vaig incloure en una entrada de La cocina de los valientes. «Massa vegades es parla dels èxits i no dels fracassos». La majoria dels xefs s'estimen més pujar als escenaris entre gominoles, deixar-se caure sobre toves textures de sucre.
Aquest home que algun cop va tenir els cabells de Harpo Marx mai es fa el mut. Presentar la seva gestió al capdavant d'una de les atraccions de l'estiu com un mal d'ullal d'elefant és d'audaços; dissimular-ho, un acte de triler que no li escau. Ha començat les obres d'Enigma, que allotjarà el 41º. Aquest tipus va tancar 41º sense por: va autoliquidar l'estrella Michelin.
No explicaré què hi haurà a Enigma -segur que cocteleria i ardor tecnoemocional- perquè fins a l'obertura el cuiner pot modificar o afinar el concepte. El que avui és bo, demà serà millor. Perquè l'Albert segueix sent el més gran dels enigmes.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia