selecció ensucrada
Els cinc locals dolços favorits de Christian Escribà
El pastisser, que publica 'L'obrador dels prodigis', novel·la coescrita amb Silvia Tarragó que ficciona la història del seu negoci i de Barcelona, recomana els seus cinc llocs preferits

escriba /
Christian Escribà acaba de publicar ‘L’obrador dels prodigis’, una novel·la coescrita amb Silvia Tarragó que ficciona la història del seu negoci i de Barcelona. Ja que porta el dolç a la sang, li demanem que recomani els seus cinc establiments favorits. Són aquests.
1. DOLÇ

El seu ‘panettone’ ha guanyat fins i tot a Itàlia
"Parafrasejant la guia Michelin, val la pena la desviació per anar a la pastisseria de Yann Duytsche, un dels millors pastissers que conec. És a Sant Cugat (Puig i Cadafalch, 50), i allà trobes peces de pastisseria catalana i francesa de primer nivell. El seu 'panettone' ha guanyat fins i tot a Itàlia, i el seu 'pain au chocolat', mantegós i cruixent, és boníssim".
2. LA DONUTERIA

Els millors dònuts de Barcelona
"Aquí (Parlament, 20), Richard Bies només fa dònuts. Aquest pastisser nord-americà va treballar a Escribà i se’n va anar de casa meva per muntar el seu negoci. Jo li vaig ensenyar algun secret però sobre dònuts me’ls hauria d’ensenyar ell. No n’hi ha de millors en tot Barcelona".
3. ORIOL BALAGUER

Ho fa tot bé
"Pastisseria, bombons, brioixeria. L’Oriol ho fa tot bé. ¡Fins i tot va guanyar premis pel seu croissant i el seu 'panettone'! Ven a Barcelona (plaça de Sant Gregori Taumaturg, 2, Travessera de les Corts, 340, i Benet i Mateu, 62) i Madrid. Allà representa bé els pastissers catalans".
4. DEMASIÉ

Els seus 'rolls' són una passada
"Miquel i Marc Escursell, antics amos de la cadena de bomboneries Chocoa, han creat aquest local especialitzat en 'rolls': massa de brioix enrotllada i farcida de canyella, melmelada, xocolata... que couen i glacegen. Una passada. És al carrer de la Princesa, 28."
5. ÉPICERIE

Un saló de te amb pastisseria clàssica
Notícies relacionades"Si vols asseure’t a menjar una cosa dolça, recomano el saló de te de Romain Fornell, un xef que demostra ser tan bo amb les coses salades (té una estrella Michelin per Caelis) com amb les dolces. 'Tatin', 'sacher'... Pastisseria clàssica molt ben feta. El trobaràs a Pau Claris, 145."
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet