cita gurmet
Eat Gaudí, un nou 'food market' a Barcelona
La Torre Bellesguard, obra del genial arquitecte, acull la primera edició del mercat ambulant gastronòmic Eat Gaudí
eat-gaudi /
El mercat dels mercats gastronòmics sembla que no té sostre. I si sempre queda lloc per a les postres, és clar que hi haurà lloc per a aquest nou ‘food market’: Eat Gaudí se celebra aquest cap de setmana als jardins de la Torre Bellesguard, un castell a mig camí entre el gòtic i el modernisme. Un altre geni, però del dolç, Christian Escribà, apadrina aquesta ambiciosa fira, que repassarà les tendències actuals i les cuines internacionals, i oferirà al visitant multitud de productes gurmet i activitats.
Eat Gaudí
L’espai es dividirà en àrees temàtiques. Hi haurà propostes mediterrànies, asiàtiques, llatines i nord-americanes, no faltaran creacions ‘veggie’ i s’ha habilitat una zona de paelles i una altra d’ostres. Entrepans orientals de The Q Street Food, el cebiche de pop o el pop a la brasa de la Pulponeta, les tapes veneçolanes de La Cachapera, les ‘piadinas’ de Panzer Vintage, els embotits de Maldonado... Els més llaminers disfrutaran en un racó anomenat ‘Dolços del món’ i qui vulgui gelats podrà provar els de Sandro Desii. Per maridar-lo tot, vins, caves, cerveses, aigües, cafès, tes i ‘kombucha’.
Ponències, tastos, tallers, demostracions culinàries
Més enllà del menjar i la beguda pura i dura, Eat Gaudí proposa activitats paral·leles en què es parlarà i s’aprendrà sobre gastronomia.Dos espais acolliran ponències, tastos, tallers i demostracions culinàries a càrrec de diversos xefs en una sala amb capacitat per a 120 persones. A les antigues cavallerisses s’oferirà una programació de pagament per a grups de 30 persones com a màxim, amb tastos d’oli, caviar, formatges i vins, i tallers de cuina a càrrec de xefs com Ada Parellada (Semproniana) i Xabi Goikoetxea (Oria), i de cocteleria a càrrec de Javier de las Muelas.
Un altre caramel són unes visites guiades que es convertiran en un viatge pel temps a través de la història de la Torre Bellesguard i en què es degustaran creacions d’Escribà fetes ad hoc.
Dos dinars i un sopar de Marc Ribas
Notícies relacionadesUn dels espais més emblemàtics de la Torre Bellesguard, la Sala dels Maons, es convertirà en un menjador on s’oferiran dos dinars i un sopar a càrrec del xef Marc Ribas per a un màxim de 14 persones (La Taverna del Ciri, Panot, 'Cuinesi 'Joc de cartes '), que faran un tomb pel temps i la història del recinte modernista a través de plats creats segons els ingredients i receptes de cada moment històric i de les peces musicals que interpretarà Ensemble Concertanti Barcelona.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia