cita gurmet
Eat Gaudí, un nou 'food market' a Barcelona
La Torre Bellesguard, obra del genial arquitecte, acull la primera edició del mercat ambulant gastronòmic Eat Gaudí
eat-gaudi /
El mercat dels mercats gastronòmics sembla que no té sostre. I si sempre queda lloc per a les postres, és clar que hi haurà lloc per a aquest nou ‘food market’: Eat Gaudí se celebra aquest cap de setmana als jardins de la Torre Bellesguard, un castell a mig camí entre el gòtic i el modernisme. Un altre geni, però del dolç, Christian Escribà, apadrina aquesta ambiciosa fira, que repassarà les tendències actuals i les cuines internacionals, i oferirà al visitant multitud de productes gurmet i activitats.
Eat Gaudí
L’espai es dividirà en àrees temàtiques. Hi haurà propostes mediterrànies, asiàtiques, llatines i nord-americanes, no faltaran creacions ‘veggie’ i s’ha habilitat una zona de paelles i una altra d’ostres. Entrepans orientals de The Q Street Food, el cebiche de pop o el pop a la brasa de la Pulponeta, les tapes veneçolanes de La Cachapera, les ‘piadinas’ de Panzer Vintage, els embotits de Maldonado... Els més llaminers disfrutaran en un racó anomenat ‘Dolços del món’ i qui vulgui gelats podrà provar els de Sandro Desii. Per maridar-lo tot, vins, caves, cerveses, aigües, cafès, tes i ‘kombucha’.
Ponències, tastos, tallers, demostracions culinàries
Més enllà del menjar i la beguda pura i dura, Eat Gaudí proposa activitats paral·leles en què es parlarà i s’aprendrà sobre gastronomia.Dos espais acolliran ponències, tastos, tallers i demostracions culinàries a càrrec de diversos xefs en una sala amb capacitat per a 120 persones. A les antigues cavallerisses s’oferirà una programació de pagament per a grups de 30 persones com a màxim, amb tastos d’oli, caviar, formatges i vins, i tallers de cuina a càrrec de xefs com Ada Parellada (Semproniana) i Xabi Goikoetxea (Oria), i de cocteleria a càrrec de Javier de las Muelas.
Un altre caramel són unes visites guiades que es convertiran en un viatge pel temps a través de la història de la Torre Bellesguard i en què es degustaran creacions d’Escribà fetes ad hoc.
Dos dinars i un sopar de Marc Ribas
Notícies relacionadesUn dels espais més emblemàtics de la Torre Bellesguard, la Sala dels Maons, es convertirà en un menjador on s’oferiran dos dinars i un sopar a càrrec del xef Marc Ribas per a un màxim de 14 persones (La Taverna del Ciri, Panot, 'Cuinesi 'Joc de cartes '), que faran un tomb pel temps i la història del recinte modernista a través de plats creats segons els ingredients i receptes de cada moment històric i de les peces musicals que interpretarà Ensemble Concertanti Barcelona.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034