'cuina de les estrelles'
'Cuina de les estrelles': els 4 plats nadalencs de Vila Viniteca
Els xefs distingits per Michelin Xavier Pellicer, Jordi Vilà, Paco Pérez i Quim Casellas preparen els plats per al menú de Vila Viniteca

zentauroepp51324318 onbarcelona imedio191211133714
El Nadal és ple de clàssics que es repeteixen una vegada i una altra. Alguns agradaran més que d’altres, però, sens dubte, un dels que sempre ve de gust, per la seva qualitat i varietat –i per la feina que estalvia, no ens enganyem–, és el menú ‘Cuina de els estrelles’que encarrega Vila Viniteca a reanomenats xefs, tots ells reconeguts amb estrelles de la guia Michelin. Aquest any, els cracs escollits han sigut Xavier Pellicer (una distinció pel seu restaurant homònim), Jordi Vilà (una per Alkimia), Paco Pérez (dos per Miramar, dos més per Enoteca i una cinquena per Cinco, a Berlín) i Quim Casellas (una per Casamar).

1. Terrina de porros i trufa
Pellicer, mag de la cuina verda, segueix en la seva línia i aposta per una terrina confitada amb oli de porros a la brasa i preparada amb trufa que costa 10 €.

2. Canelons
Vilà aporta la quota de tradició amb els seus canelons de pollastre ecològic, faisana i trufa negra amb pasta fresca i una beixamel acabada amb xerès. Ha picat les carns a mà i durant la seva elaboració ha utilitzat herbes mediterrànies, ceba, tomàquet, all, un sospir de gingebre i canyella i vi ranci (18 €).

3. ‘Coquelet’ amb salsitxes de bosc
Paco Pérez ha cuinat ‘coquelet’ amb salsitxes de bosc i notes nadalenques (15 €). Porten pollastró, xampinyons, bolets, pinyons, panses, orellanes, escalunya, ceballot, all, pastanaga, tomàquet, nap, rovell d’ou, llorer, pebre negre, orenga seca, pal tallat, brandi... Per sucar-hi pa.

4. Semifred de torró amb poma de Girona i ‘sablé’ d’ametlla
Notícies relacionadesPer a les postres, Casellas ha ideat un semifred de torró amb poma de Girona i ‘sablé’ d’ametlla (crema de formatge fresc amb fruites vermelles, galeta, gelatina de kirsch i dues cireres amb sorpresa). Costa 6 €.
Els plats de‘Cuina de les estrelles’estan disponibles fins al 5 de gener a la botiga de Vila Viniteca del carrer d’Agullers, 9, de dilluns a dissabte, de 8.30 a 20.30 hores, i els diumenges 15, 22 i 29 de desembre, i 5 de gener, de 10.00 a 20.30 hores. Es recomana fer la reserva amb temps trucant al telèfon 93 310 19 56.
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Educació L'escola 'miracle' al barri del Besòs de Barcelona: de suspendre a estar per sobre de la mitjana en català i extraescolars
- Totes les estrenes i tornades Les 10 sèries que no et pots perdre aquest febrer
- Criança El pediatre Carlos González aclareix la importància d’entendre i gestionar els desitjos infantils: «Cedir no és perdre autoritat…»
- Després les polèmiques declaracions de la 'consellera' Parlon Estigmatizar és pensar que trastorn mental és sinònim de violència
- Consells pràctics El truc casolà perquè la goma de la rentadora quedi com nova
- Nations league Espanya remunta contra Bèlgica amb dos gols en l’afegit
- EL PARTIT DE MENDIZORROtZA L’Espanyol afronta un partit amb valor doble a Vitòria