'cuina de les estrelles'
'Cuina de les estrelles': els 4 plats nadalencs de Vila Viniteca
Els xefs distingits per Michelin Xavier Pellicer, Jordi Vilà, Paco Pérez i Quim Casellas preparen els plats per al menú de Vila Viniteca

zentauroepp51324318 onbarcelona imedio191211133714
El Nadal és ple de clàssics que es repeteixen una vegada i una altra. Alguns agradaran més que d’altres, però, sens dubte, un dels que sempre ve de gust, per la seva qualitat i varietat –i per la feina que estalvia, no ens enganyem–, és el menú ‘Cuina de els estrelles’que encarrega Vila Viniteca a reanomenats xefs, tots ells reconeguts amb estrelles de la guia Michelin. Aquest any, els cracs escollits han sigut Xavier Pellicer (una distinció pel seu restaurant homònim), Jordi Vilà (una per Alkimia), Paco Pérez (dos per Miramar, dos més per Enoteca i una cinquena per Cinco, a Berlín) i Quim Casellas (una per Casamar).

1. Terrina de porros i trufa
Pellicer, mag de la cuina verda, segueix en la seva línia i aposta per una terrina confitada amb oli de porros a la brasa i preparada amb trufa que costa 10 €.

2. Canelons
Vilà aporta la quota de tradició amb els seus canelons de pollastre ecològic, faisana i trufa negra amb pasta fresca i una beixamel acabada amb xerès. Ha picat les carns a mà i durant la seva elaboració ha utilitzat herbes mediterrànies, ceba, tomàquet, all, un sospir de gingebre i canyella i vi ranci (18 €).

3. ‘Coquelet’ amb salsitxes de bosc
Paco Pérez ha cuinat ‘coquelet’ amb salsitxes de bosc i notes nadalenques (15 €). Porten pollastró, xampinyons, bolets, pinyons, panses, orellanes, escalunya, ceballot, all, pastanaga, tomàquet, nap, rovell d’ou, llorer, pebre negre, orenga seca, pal tallat, brandi... Per sucar-hi pa.

4. Semifred de torró amb poma de Girona i ‘sablé’ d’ametlla
Notícies relacionadesPer a les postres, Casellas ha ideat un semifred de torró amb poma de Girona i ‘sablé’ d’ametlla (crema de formatge fresc amb fruites vermelles, galeta, gelatina de kirsch i dues cireres amb sorpresa). Costa 6 €.
Els plats de‘Cuina de les estrelles’estan disponibles fins al 5 de gener a la botiga de Vila Viniteca del carrer d’Agullers, 9, de dilluns a dissabte, de 8.30 a 20.30 hores, i els diumenges 15, 22 i 29 de desembre, i 5 de gener, de 10.00 a 20.30 hores. Es recomana fer la reserva amb temps trucant al telèfon 93 310 19 56.
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- Futbol Noves imatges del Camp Nou: així serà com quedarà l’estadi
- Pèls de punta Gonzalo Bernardos adverteix del "festival" immobiliari que ve: "L'habitatge de compra es posarà molt car..."
- EUA ¿Caos o mètode? L’Acord de Mar-a-Lago, el pla que donaria un sentit a la guerra comercial de Trump
- Desembarcament Els avantatges i els perills de portar l’esperit de ‘Sálvame’ a TVE: «Són personatges televisius difícils de domar»
- El nou tauler global Meloni es llança a salvar les relacions comercials entre Europa i els EUA
- Contra els houthis 58 morts i un centenar de ferits en un bombardeig dels EUA al Iemen
- TENNIS Alcaraz es recompon i segueix endavant a Barcelona
- Bàsquet El Madrid, al ‘play-off’ a base de triples
- EL PARTIT DE CORNELLÀ Un Espanyol motivat allarga la bona ratxa contra el Getafe