queixalades de nivell a valladolid
La millor tapa d'Espanya és... ¡un suro comestible!
Emilio Martín Maquedano guanya el Concurs Nacional de Pintxos i Tapes amb l'original 'Corchifrito'
L'argentí Gabriel Hernán Pedreira, amb un homenatge al tango, s'emporta el Campionat Mundial de Tapes
19 emilio martin maquedano---suite-22---campen-2020
El val·lisoletà Emilio Martín Maquedano, autor de ‘Corchifrito’, i el xef argentí Gabriel Hernán Pedreira, amb ‘Al compàs del tango’, han guanyat respectivament el 16è Concurs Nacional de Pintxos i Tapes i el IV Campionat Mundial de Tapes, clausurats aquest dimecres a Valladolid.
En el primer, el guanyador absolut va ser Emilio Martín Maquedano, del restaurant Suite 22 a Valladolid, per ‘Corchifrito’, que va presentar amb la forma del coll d’una ampolla tancada amb un suro comestible. Consisteix en un guisat de garrí aromatitzat amb vins de Valladolid de les varietats de raïm picapoll, ull de llebre i sauvignon blanc. El premi: 10.000 euros i el dret a representar Espanya el 2021 al pròxim Campionat Mundial de Tapes.
Emilio Martín, preparant ‘Corchifrito’, la tapa que ha guanyat el Concurs Nacional de Pintxos i Tapes de Valladolid.
El subcampió d’Espanya va ser Juan María Díaz, de Casa Marinos a Plentzia (Biscaia), amb el seu ‘Fum d’almadrava’. El tercer classificat va ser Ernesto Ventós, del restaurant Hermanos Vinagre a Madrid, per ‘Cuinant en vermut’; el millor concepte de tapa va ser el de ‘Fuastel imperial rus’, de Raúl Pobo, del Bar Antojo a Utebo (Saragossa); la més avantguardista va ser ‘Garríamb safata de plata’, de Toño Rodríguez, de La Era de les Nogales (Sardes, Osca), i la més tradicional, el ‘Bunyol de bacallà’ de Manuel Soto, de Lilicook Vermutería (Salamanca).
‘Al compàs del tango’, de Gabriel Hernán Pedreira, del restaurant Danny Bramson Cocina, a Olivas (Argentina).
Pedreira, de Danny Bramson Cocina, a Olivas (Argentina), va conquerir el ceptre mundial amb una tapa basada en sabors que ha adaptat als temps del tango: fort, dèbil, semifort i dèbil de nou. En aquesta alternança, en la qual va pretendre traslladar al paladar la provocació, sensualitat i delicadesa d’aquest ball, va fer servir una gamba planxada, nap, llengua cuinada a baixa temperatura, un cibulet escaldat i una emulsió de coriandre i llima per a una tapa que es menja com un ‘taco’.
El segon classificat, segons el parer del jurat, que va presidir Pepe Rodríguez, va ser el representant de Tailàndia, Anthony Burd, i el tercer premi va recaure en Mohal Fedal, del Marroc, amb el seu ‘Trid vestit de flamenca’, un guisat del seu país cuinat en fang.
Algunes de les tapes presentades a concurs.
El millor concepte de tapa d’aquest Mundial, celebrat aquest dimecres en jornada única i amb l’ajuda de cuiners val·lisoletans, que han elaborat les receptes enviades pels concursants des dels seus països d’origen a causa de la pandèmia, va ser la del panameny Sergio Landero. La més tradicional la va elaborar l’irlandès Darren Collins i la més avantguardista va resultar la del noruec Filip Bendi.
- Atemptat en una zona comercial Tràgic atropellament múltiple en un mercat ambulant nadalenc d’Alemanya
- BADALONA Condemnats dos menors per la violació grupal d’una nena d’11 anys al Màgic
- Tempesta judicial a Madrid Un jutjat cita Sánchez per dir al nòvio d’Ayuso "delinqüent confés"
- Crònica rosa El tsunami del cine català
- L’helicòpter-radar de Trànsit imposa 816 multes en mig any
- El 'Gordo' ¿Fins quan es pot cobrar un dècim de Loteria de Nadal?
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Inici de les festes Fins que siguem vells
- Loteria de Nadal 2022 ¿Què has de fer si et toca la Loteria de Nadal 2022?: consells
- Buscat a tot Espanya ¿Per què el 06174 és un dels dècims més comprats per Nadal?