Sala d’especejament
Un bon xoriço picant (i embotits amb dreceres)
Alguns embotits porten més additius que la gasolina dels cotxes de curses
Tribunal 1
Amb un il·lusionant «visca el bocata de xoriço», el cuiner David de Jorge em va enviar un tub vermell i picant endimoniadament bo (noteu el joc infernal).
Era de l’empresa Alejandro i l’havien batejat amb un augmentatiu, Belloto, que podria ser també el nom d’un superheroi: ‘Belloto reparteix castanyes’. El subtítol era temptador i evocatiu: ‘xoriço extrem’. Si això dona nom a un esport d’aventura, m’hi apunto.
Tribunal 2
Tallat a fines rodanxes, el porc suava: no em refereixo a mi, tot i que també se’m va humitejar el front. Belloto tenia aquesta classe de greix que vesteix el paladar de nit de festa.
Vaig buscar l’etiqueta per estar segur que no moriria: porc ibèric de gla, pebre vermell, sal i espècies. I res més. I això –l’essencialitat– apareix com a excepcional.
Alguns embotits porten més additius que la gasolina dels cotxes de curses
Tribunal 3
Tinc el costum de llegir les etiquetes dels aliments: fan més por que una novel·la de Stephen King. En vaig guardar una d’una llonganissa fabricada per una de reputadíssima casa amb seu a Jabugo.
Newsletter Cata Mayor
Pau Arenós t’explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Llonganissa de gla: carn de porc 100% ibèric, sal marina, dextrina, dextrosa, espècies, antioxidant (ascorbat de sodi), potenciadors del sabor E-631 i E-627 i E-621, conservadors (nitrat de potassi i nitrit sòdic), colorant (àcid carmínic).
Em sobren nou afegits. ¿No saben fer un embotit amb carn de porc, sal marina, espècies i l’aire de la localitat de Jabugo?
Notícies relacionadesFaig un alto als potenciadors de sabor, sobre tot, l’E-621, el glutamat monosòdic. ¿Tan poc es refien de la seva feina que necessiten afegir-hi polsines? Un nyap, i un frau moral.
Tribunal 4
L’ús abusiu d’additius és una pandèmia. Evitem aquesta pesta i busquem etiquetes mini, en què al porc només l’acompanyi la gla.