Un premi a la cuina popular
La cuinera Montserrat Fontané, mare dels Roca, Gourmet Català de l’Any
Altres premiats pel Clúster Gourmet de Catalunya han sigut la revista ‘Cuina’ (trajectòria empresarial), cava Vallformosa (internacionalització) i Hort del Silenci (innovació)
El sector de l’alimentació ha reclamat el seu paper en la pandèmia durant la celebració, dimecres, de la sisena edició de la Nit del Gourmet Català, en la qual s’ha premiat la mare dels germans Roca, Montserrat Fontané, amb el premi més important.
La gala ha tingut lloc precisament en un dels establiments dels Roca, el Mas Marroch de Vilablareix (Girona), on s’han concedit aquests guardons anuals, organitzats pel Clúster Gourmet de Catalunya. Montserrat Fontané és la màxima responsable de Can Roca, el bar i restaurant que va donar inici a la saga familiar.
El president del Clúster, Àngel Velasco, ha reclamat que «la indústria agroalimentària ha sigut essencial durant la pandèmia» i ha demostrat que és «un sector fort, capaç de fer front a reptes impossibles».
Montserrat Fontané ha obtingut el premi Gourmet Català de l’Any, tot i que l’ha recollit, en nom seu, el seu fill Josep Roca, sommelier del restaurant El Celler de Can Roca. Altres premiats han sigut la revista ‘Cuina’ (trajectòria empresarial), cava Vallformosa (internacionalització) i Hort del Silenci (innovació).
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assistit a la gala i ha destacat el valor i pes de la gastronomia a Catalunya alhora que ha qualificat el sector de «clau» per a l’economia.
dar/pll
- Els missatges de Feijóo el dia de la dana deixen en evidència Mazón
- El temporal porta al límit la costa i el cabal dels rius a Girona i BCN
- Un poble de Lleó ven més butlletes del Gordo de les que va comprar
- Dues falsedats flagrants
- Investigació oberta Mossos rastreja el GPS del mòbil de Jonathan Andic per reconstruir els seus passos
