Als 93 anys
Mor el pare del tiramisú, Aldo Campeol
Ado Campeol, anomenat ‘el pare del tiramisú’ a Itàlia, va morir dissabte, segons va anunciar el governador de la regió de Venècia (nord-est) Luca Zaia. Campeol, propietari del restaurant Le Beccherie, a Treviso, a prop de Venècia, havia començat a proposar les seves famoses postres de cacau, mascarpone i cafè als seus clients als anys 70.
«Amb Ado Campeol, desaparegut avui a l’edat de 93 anys, Treviso perd una altra estrella de la seva història gastronòmica [...]. Va ser a casa seva, gràcies a la intuïció i la imaginació de la seva dona, que va néixer una de les postres més famoses del món, el tiramisú, certificat per l’Acadèmia Italiana de Cuina», va reaccionar dissabte el governador de Venècia en el seu compte de Facebook.
Segons la llegenda, el tiramisú, un clàssic de la gastronomia italiana present a gairebé tots els menús dels restaurants italians, hauria nascut d’un error comès per la dona de Campeol, Alba, i el seu cap cuiner Roberto Linguanotto, segons indica el diari ‘Il Corriere della Sera’.
Notícies relacionadesLa recepta del tiramisú té diverses variants. Generalment es prepara amb ous, sucre, mascarpone, pa de pessic humitejats en cafè fred, i cacau.
El principi de la recepta és molt simple i consisteix a superposar els diferents ingredients, els sabors dels quals es barregen i complementen.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia
- Trapero aposta per un increment dels Mossos per rebaixar el crim