Entre pans
Aquest és el millor entrepà de formatge d’Espanya
Una senzilla recepta a l’abast de qualsevol persona venç en el primer concurs nacional dedicat a aquesta menja

Ja hi ha guanyador. L’entrepà ‘Soy canario’, d’Antonio Pérez, del restaurant La Pernileria, a Gran Canària, ha resultat vencedor en el I Concurs Nacional de Millor Entrepà de Formatge d’Espanya, convocat en el II Fòrum Internacional del Formatge celebrat entre dilluns i dimarts a Gran Canària.
La seva proposta ha captivat un jurat compost per experts gastrònoms i xefs capitanejats per Quique Dacosta.
Els ingredients
El bocata té com a principal ingredient el formatge fumat palmer, acompanyat per pa de ‘mojo rojo’ suau, mostassa de Dijon, créixens, mel de palma, mig tomàquet deshidratat i unes cotnes cruixents.
L’elaboració
Per elaborar-lo és necessari obrir el pa, amb un pinzell posar-hi una fina capa de mostassa de Dijon i amanir els créixens amb una mica de mel de palma.
A sobre cal posar-hi el formatge amb petits trossets de tomàquet de pagès deshidratat casolà i acabar amb les cotnes prèviament salades. Com a resultat, un mos de sabors subtils, però que es fan grans a la boca.
Els competidors
Notícies relacionadesHan disputat la final quatre entrepans seleccionats entre els 100 aspirants de tot Espanya presentats en la convocatòria. A més del vencedor, hi han participat Kevin Diaz, del restaurant Asador El Majorero, amb l’entrepà ‘Umami’; Manuel Tirado d’Esah (Estudis Superiors Oberts d’Hostaleria) de Saragossa, amb l’entrepà ‘Prim’, de formatge curat Flor de Valsequillo, i Mónica Pedrosa, del restaurant Plato Jondo (Sevilla) amb l’entrepà ‘Mollete y mogote’.
El jurat
Els finalistes han elaborat en directe els seus entrepans de principi a final. El tast s’ha desenvolupat a cegues. Quique Dacosta, els establiments del qual tenen tres estrelles Michelin, ha exercit de president del jurat, compost també per Carlos Maldonado (Raíces), Ana Belén González Pinos (formadora i consultora experta en formatge), Silvia Peláez (Quesos y Besos) i José Carlos Capel (crític gastronòmic).
- Fenomen controvertit La venda de pisos ocupats prolifera a Barcelona i alimenta un ‘negoci’ paral·lel de desocupacions pagades
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- MotoGp Marc Márquez demostra el seu enorme poder als EUA
- Almenys tres ferits per una allau a Naut Aran
- El submercat dels pisos amb ocupes inclosos prolifera a Barcelona
- Automoció Wayne Griffiths abandona d'imprevist la presidència de Seat
- EL PORTER RETALLA TERMINIS Ter Stegen s’incorpora al grup per acabar la temporada amb el Barça
- Multimèdia | ¿És la universitat un negoci? Així evolucionen la pública i la privada a Espanya
- Pressupostos prorrogats El PSC admet que la negociació de la segona ampliació de crèdit amb ERC i els Comuns «està verda»
- Oportunitat de lideratge Catalunya oferirà 78 places per a científics de màxim nivell dels EUA amb un pressupost de 30 milions d’euros