Idea festiva

Un pastisser amb seu a Miami proposa crear les postres de la Mercè

  • L’influent pastisser porto-riqueny Antonio Bachour, juntament amb el xef d’Alkimia i Al Kostat, Jordi Vilà, i el director de l’escola de pastisseria del Gremi de Pastissers de Barcelona, Olivier Fernández, vol implicar els obradors de la ciutat

Un pastisser amb seu a Miami proposa crear les postres de la Mercè
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Durant les festes de la Mercè del 2021, el xef d’Alkimia i Al Kostat, Jordi Vilà, va cuinar un sopar de Festa Major per al pastisser Antonio Bachour, un dels més influents del moment, i quan va arribar el moment de les postres, el porto-riqueny establert a Miami es va posar mans a l’obra i, sorprès, es va preguntar: ¿Com pot ser que Barcelona no tingui unes postres típiques de la Mercè?

Ara Vilà i Bachour, nomenat Best Pastry Chef (The Best Chef Awards) i Outstanding Pastry Chef (James Beard Foundation) i reconegut amb el Zest Award for Baking & Pastry Innovator, han unit forces amb Olivier Fernández, mestre xocolater i director de l’escola de pastisseria del Gremi de Pastissers de Barcelona, i Pace Gastro per implicar al màxim nombre de pastisseries de la ciutat perquè elaborin unes postres amb què celebrar la festa major de la ciutat.

Notícies relacionades

Totes les pastisseries amb un punt de venda podran adherir-se a la iniciativa i vendre’l, igual com tots aquells restaurants que vulguin fer-li una picada d’ullet a Barcelona i a la seva patrona, oferint-lo a la seva carta.

Els productes de proximitat i de temporada, com les figues, la mel o l’ametlla, seran els protagonistes de les postres i la seva temporalitat en dictarà l’oferta. La idea del projecte és llançar un concurs perquè la ciutat de Barcelona presenti la seva millor interpretació de les seves postres any rere any.