Recepta
El pastís de Nocilla més desitjat de sant Valentí
Els amants de la xocolata no podran resistir-se a aquesta bomba de sucre perfecta per celebrar el Dia dels Enamorats
Si hi ha un aliment amb què es pugui associar sant Valentí, és la xocolata. Amb una capsa de bombons és impossible fallar. Un dolç alegra el dia a qualsevol, també la persona estimada el Dia dels Enamorats. I tot i que encara no ens hem recuperat del tot dels excessos de Nadal, la força de voluntat sobre les dietes estan començant a fallar i ja hi torna a haver lloc per al sucre.
Tot i que les grans superfícies i les pastisseries de barri ja omplen els aparadors amb dolços en forma de cor, continua sent una molt bona opció preparar alguna cosa a casa. Que sigui casolà sempre suma: tindrà menys additius insans i afegirà el plus de carinyo d’haver-lo preparat amb les nostres mans. Els que siguin cuiners aficionats podran treure a resplendir la seva creativitat. I els que no es consideren gaire manetes a la cuina tenen opcions de sobra al seu abast.
Per a aquest últim grup rescatem aquí una recepta amb la qual és impossible fallar. Es podria definir, sense marge d’error, com una autèntica bomba de xocolata: un pastís de Nocilla que bàsicament està fet amb pa de pessic, crema i cobertura. Aquí deixem els passos per separat per poder adaptar la quantitat de xocolata a tots els gustos.
Ingredients
Per al pa de pessic
1 pot de Nocilla
1 iogurt natural
1 mesura d’oli
1 mesura de sucre
3 mesures de farina
3 ous
1 sobre de llevat
Per al farcit
250 g de nata per muntar
1 pot de Nocilla
Per a la cobertura
100 ml de nata
130 g de xocolata
20 g de mantega
Elaboració
El primer que cal fer és elaborar el pa de pessic, ja que ha d’estar ser completament fred per poder farcir-lo. Per això, el millor és fer-ho almenys sis hores abans de finalitzar les postres.
Preescalfeu el forn a 180 graus.
Barregeu en un bol els ingredients humits: el iogurt, el sucre, l’oli, els ous i la Nocilla.
Un cop s’ha aconseguit una crema homogènia, cal anar-hi afegint a poc a poc la barreja tamisada de la farina i el llevat.
Enforneu la massa durant almenys 40 minuts fins que, al punxar-la amb un escuradents, surti net.
Un cop temperat el pa de pessic, el següent és preparar-ne el farcit. Aquesta és la part més senzilla de totes: només cal reservar 25 grams de nata i muntar-ne la resta. Aquests 25 grams cal barrejar-los amb tres cullerades de Nocilla perquè quedi més líquida. Després cal afegir-los a poc a poc a la nata batuda amb compte perquè no perdi consistència.
Obriu el pa de pessic per la meitat i introduïu-hi aquesta crema de nata i xocolata.
Prepareu una cobertura de xocolata. Per fer-ho, poseu la nata a bullir i, un cop hagi arribat al punt d’ebullició, retireu-la del foc i aneu-hi afegint tant la xocolata com la mantega en trossos petits, removent contínuament fins que tot quedi completament integrat. Finalment, afegiu-hi dues cullerades d’aigua.
Col·loqueu el pa de pessic sobre una reixeta i aboqueu-hi per sobre la cobertura fins que el cobreixi per complet.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia