Criteri imbatible
Les 5 pastisseries preferides de Lluc Crusellas, campió del món de xocolata
El jove crac, que llança la seva marca pròpia de xocolata, Eukarya, i s’estrena a Barcelona amb un espai efímer fins al 21 de desembre, tria el seu repòquer de temples dolços
El català Lluc Crusellas, millor xocolater del món
Lluc Crusellas: «A la pastisseria prioritzo els colors naturals i defujo els fluorescents»

Fa un any, Lluc Crusellas va guanyar el títol de millor xocolater del món i es va convertir en el primer espanyol a aconseguir aquesta distinció. El jove pastisser passa una bona ratxa: acaba de llançar la seva marca pròpia de xocolata, Eukarya, i s’ha unit a la cadena d’hotels Yurbban per obrir el seu primer espai a Barcelona en format ‘pop-up’ fins al 21 de desembre. L’Hotel Yurbban Trafalgar (Trafalgar, 30) allotjarà un espai dolç perquè els visitants puguin disfrutar i conèixer les últimes creacions del crac de Vic. Crusellas ja havia obert un ‘pop-up’ a Harrods (Londres).
L’Atelier (Barcelona)
«Està comandat per Eric Ortuño, i el destaco per la seva excel·lència i per tot el que m’ha ensenyat. És ofici amb una tècnica increïble, sabent mantenir el format clàssic però adaptat a aquests temps. Fa productes increïbles, i de tots ells en destacaria la brioixeria, que és una cosa extraordinària».

Productes exposats a la nova pastisseria ‘boutique’ de Hofmann de l’avinguda de Pau Casals de Barcelona. /
Hofmann (Barcelona)
«Miquel Guarro dirigeix aquesta pastisseria, que és un gran exemple perquè és molt moderna, molt fresca, molt elegant. Per a mi, el que fa és art total que ha sabut transmetre molt bé al gran públic. És molt diferent de tota la resta».
La Paca (Osca)
«Sortint de Catalunya pararia a Osca, en concret en aquesta pastisseria de Raúl Bernal. Un concepte totalment diferent, on pots esmorzar. Elabora productes de brioixeria molt molt bons, i un altre dels seus punts forts és la xocolateria gràcies, per exemple, a les ‘paquitas’, unes boles de xocolata i fruita seca que tant representen el seu treball i que van guanyar el premi al millor bombó artesà d’Espanya 2023».
Elias Läderach (Suïssa)
Notícies relacionades«I sortint d’Espanya, visitaria qualsevol de les botigues d’Elias Läderach, xocolater suís que va ser campió del món de xocolata el 2018. Els seus establiments realment transmeten tot el que ha de transmetre una xocolateria a través de tots i cada un dels seus productes. Sempre que puc m’aturo en una de les seves xocolateries per tastar alguna cosa seva; les té repartides per mig món: Suïssa, Alemanya, Àustria, Anglaterra, Estats Units, Canadà, Jordània, Qatar, Dubai, Corea del Sud, Singapur... Evidentment, a més, la xocolata suïssa és sensacional».
Michalak (París)
«Una altra recomanació també de fora del país: Christophe Michalak, un pastisser francès que per a mi és un referent, sobretot perquè ha sigut trencador des de fa temps en producte i imatge. Sens dubte, les seves pastisseries a França –també en té a Tòquio, Osaka i Yokohama– són entre les meves cinc preferides».
- Responsables de 19.000 menors Drets Socials cessa la directora general i el subdirector d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA)
- Pòdcast a Youtube José Elías, sobre el gran problema dels joves: «O espavilen o vindrà…»
- Les enemigues de l’‘hamami’
- Futbol Thiago Alcántara, Jordi Alba i l’exlíder local d’ERC postulen precandidatura conjunta a la presidència del CE l’Hospitalet
- Amanda Hughes: "No hi ha cap altre lloc com Barcelona"
- Ple al Parlament El Govern assegura que el traspàs de Rodalies servirà perquè els trens funcionin millor
- Mobilitat ferroviària El 24% dels 272 trens de Rodalies i Regionals estan fora de servei
- Finances Catalunya aprova la pujada de la taxa turística, però estudiarà que no s’apliqui per igual a tots els municipis
- Investigació La companyia catalana Parlem va presentar al Barça un projecte gairebé idèntic al del moldau Birladeanu una setmana abans de registrar-se New Era a Espanya
- Vandellòs presenta al·legacions contra el projecte de construcció d'un magatzem nuclear