Trucs d’un plat popular
Croquetes: què has de fer quan en facis i què no
És molt important pesar els ingredients perquè surti tot perfecte
Cal cuinar molt bé la farina perquè no acapari tot el gust
Víctor García, xef de Plata Bistró, t’ensenya els errors que cal evitar per aconseguir unes peces perfectes
Les croquetes són un plat popular com n’hi ha pocs. Però poca gent en sap fer. Un d’ells és Víctor García (Plata Bistró), amb unes creacions que van formar part de la nostra selecció de millors croquetes d’Espanya. El xef explica com les elabora, però sobretot, ens ensenya què és el que no hem de fer quan en fem. Sense errors, resultarà més fàcil que siguin perfectes.
Per a unes 20-25 croquetes d’uns 50 grams cada una, es necessitarà llet, farina, mantega, ceba, pernil o pollastre, i pa ratllat. És molt important que pesis sempre els ingredients. «Si ho fas a ull, mai et sortiran igual i, pitjor encara, et pot sortir un nyap», avisa García.
Fes la massa remenant bé la farina

Per fer la massa, cal ofegar la ceba amb mantega, afegir-hi la farina i continuar remenant. No oblidis mai que cal cuinar bé la farina, remenant i remenant, perquè si no ho fas d’aquesta manera, «les croquetes tindran gust de farina i no de carn», recorda el cuiner.
Incorpora-hi la llet calenta

A continuació toca afegir-hi la llet. I continuar remenant. Per fer-ho has d’utilitzar llet acabada de bullir. Si no té la temperatura adequada, si no està acabada de bullir i calenta, García adverteix que «tardaràs molt més a aconseguir una massa homogènia i et poden quedar grumolls».
Afegeix-hi el pernil o el pollastre i continua remenant

Quan la massa és més sòlida, cal incorporar-hi el pernil o el pollastre ben picat i continuar remenant fins a aconseguir la massa amb la consistència desitjada. No deixis de remenar mai, perquè si ho fas la massa es quedarà enganxada al fons de l’olla i es cremarà. ¡Compte!
Deixa-ho reposar a la nevera

Una vegada feta la massa, cal deixar-la reposar almenys 12 hores a la nevera. Passat aquest temps, ja en podràs fer boles. Però no et saltis aquest pas per molta gana que tinguis, perquè si intentes donar forma a la massa abans que hagi estat 12 hores a la nevera no quedarà compacta i no adquirirà forma de croqueta perquè se t’enganxarà a les mans. «I si hi insisteixes, et sortirà un nyap». Paraula de xef.
Cobreix-les i fregeix-les en oli a 180 graus

Ja has agafat la massa i li has donat forma de croqueta. És el moment de l’últim pas: cobrir-les i fregir-les submergint-les en oli ben calent. L’oli ha d’estar a uns 180 graus. Si no està a la temperatura adequada, no quedaran cruixents per fora i meloses per dins, perquè la massa es continuaria cuinant. García apunta un altre error que cal evitar: «Si no les submergeixes en l’oli, el fregit no quedarà homogeni i cruixent».
- ¿Un altre gol de Laporta?
- Ajuts socials Ja és oficial: Així pots sol·licitar el nou ajut de 700 euros compatible amb l'Ingrés Mínim Vital
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- BCN detecta un frau amb les entrades gratis al parc Güell dels veïns
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Ficció en català Les apostes de 3Cat de sèries i pel·lícules per al 2025: d’un ‘thriller’ de David Verdaguer a Mario Casas parlant en català
- Drets socials El Govern reobre l’expedient del veí de Gavà que feia 18 anys que esperava l’ajuda a la dependència
- Governança corporativa Yolanda Díaz inicia la seva reforma per col·locar els sindicats en els consells d’administració de les empreses