Trucs d’un plat popular
Croquetes: què has de fer quan en facis i què no
És molt important pesar els ingredients perquè surti tot perfecte
Cal cuinar molt bé la farina perquè no acapari tot el gust
Víctor García, xef de Plata Bistró, t’ensenya els errors que cal evitar per aconseguir unes peces perfectes
Les croquetes són un plat popular com n’hi ha pocs. Però poca gent en sap fer. Un d’ells és Víctor García (Plata Bistró), amb unes creacions que van formar part de la nostra selecció de millors croquetes d’Espanya. El xef explica com les elabora, però sobretot, ens ensenya què és el que no hem de fer quan en fem. Sense errors, resultarà més fàcil que siguin perfectes.
Per a unes 20-25 croquetes d’uns 50 grams cada una, es necessitarà llet, farina, mantega, ceba, pernil o pollastre, i pa ratllat. És molt important que pesis sempre els ingredients. «Si ho fas a ull, mai et sortiran igual i, pitjor encara, et pot sortir un nyap», avisa García.
Fes la massa remenant bé la farina
Per fer la massa, cal ofegar la ceba amb mantega, afegir-hi la farina i continuar remenant. No oblidis mai que cal cuinar bé la farina, remenant i remenant, perquè si no ho fas d’aquesta manera, «les croquetes tindran gust de farina i no de carn», recorda el cuiner.
Incorpora-hi la llet calenta
A continuació toca afegir-hi la llet. I continuar remenant. Per fer-ho has d’utilitzar llet acabada de bullir. Si no té la temperatura adequada, si no està acabada de bullir i calenta, García adverteix que «tardaràs molt més a aconseguir una massa homogènia i et poden quedar grumolls».
Afegeix-hi el pernil o el pollastre i continua remenant
Quan la massa és més sòlida, cal incorporar-hi el pernil o el pollastre ben picat i continuar remenant fins a aconseguir la massa amb la consistència desitjada. No deixis de remenar mai, perquè si ho fas la massa es quedarà enganxada al fons de l’olla i es cremarà. ¡Compte!
Deixa-ho reposar a la nevera
Una vegada feta la massa, cal deixar-la reposar almenys 12 hores a la nevera. Passat aquest temps, ja en podràs fer boles. Però no et saltis aquest pas per molta gana que tinguis, perquè si intentes donar forma a la massa abans que hagi estat 12 hores a la nevera no quedarà compacta i no adquirirà forma de croqueta perquè se t’enganxarà a les mans. «I si hi insisteixes, et sortirà un nyap». Paraula de xef.
Cobreix-les i fregeix-les en oli a 180 graus
Ja has agafat la massa i li has donat forma de croqueta. És el moment de l’últim pas: cobrir-les i fregir-les submergint-les en oli ben calent. L’oli ha d’estar a uns 180 graus. Si no està a la temperatura adequada, no quedaran cruixents per fora i meloses per dins, perquè la massa es continuaria cuinant. García apunta un altre error que cal evitar: «Si no les submergeixes en l’oli, el fregit no quedarà homogeni i cruixent».
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034