Aquest restaurant de la Barceloneta és un veritable oasi: aquí pots menjar tapes prop de la platja

L'Anita’s By The Sea està situat a tocar de l'Hotel W, en una zona privilegiada i molt més tranquil·la

Aquest restaurant del Grup Isabella's ha renovat la seva carta recentment apostant per una cuina mediterrània de qualitat

El restaurant Anitas de la Barceloneta ha renovat totalment la seva carta en lúltim any

El restaurant Anitas de la Barceloneta ha renovat totalment la seva carta en lúltim any / cedida

4
Es llegeix en minuts
Xavier Oliva

L'estiu té moltes coses bones i, sense cap mena de dubte, anar a la platja és un dels majors plaers. Torrar-se sota el sol i donar-se uns quants capbussons... Barcelona té la sort de tenir 28 platges amb bandera blava per a escapar de la xafogor estiuenca de la ciutat. Però el que sí que és veritablement un plaer després d'una jornada a la platja és carregar les piles amb un bon cocktail i alguna delicatessen.

En un racó privilegiat del barri de la Barceloneta, es troba una de les propostes gastronòmiques que no cal perdre's aquest estiu a la ciutat comtal. Un restaurant amb una carta d'essència mediterrània, especialitzat en tapes, mariscos, arrossos i peix fresc del dia, i amb una increïble terrassa amb vista a la mar allunyada d'altres zones amb molt més enrenou de la Barceloneta.

Com si d'una ‘pop up’ – botiga temporal - es tractés, l'Anita’s By The Sea torna cada any a l'estiu. Aquesta aposta del Grup Isabella’s, que compta amb altres deu restaurants a Espanya i Portugal, sis dels quals a Barcelona, s'ha renovat en l'últim any. Transformant una carta que estava protagonitzada per ‘l’street food’, en una proposta molt atractiva amb tapes de la cuina autòctona.

Restaurant Anita’s By The Sea de Barcelona

L'Anita’s està situat just al costat de l'arxiconegut Hotel W, allunyat de l'enrenou de la ciutat i d'altres zones del barri de la Barceloneta que, a l'estiu, bullen d'activitat. Això fa que sigui un veritable oasi per a gaudir de la gastronomia mediterrània al costat d'amics i família.

“La saturació de la Barceloneta ens atabalava i vam convèncer al Port de Barcelona per construir un restaurant en una zona aïllada, sense trànsit i on poguessis evadir-te de l'enrenou de la ciutat sense renunciar a unes vistes privilegiades de la costa de Barcelona”, apunta Marco Garí, CEO de Grup Isabella’s.

L'Anita's està situat just al costat de l'Hotel W a la Barceloneta /

cedida

Menjar mediterrani a la Barceloneta

Aquest restaurant del Grup Isabella’s ha renovat la seva carta totalment. Si inicialment la protagonitzava el 'l’street food', ara ho fan les tapes, els platillos i el marisc. L'ensaladilla russa, les braves picants, l'amanida de tomàquet i ventresca, els musclos al vapor, els canyuts del Delta, o el pa amb tomàquet, entre d’altres, han ocupat cadascun d'aquests espais, donant lloc a una carta d'essència mediterrània. 

El CEO d'Isabella's va apostar per aquest canvi de rumb per una falta d'encaix amb la zona. “Després de la primera temporada d'Anita’s ens vam adonar que ‘l’street food’ que havíem plantejat inicialment no es portava bé amb les altes temperatures. La zona i el temps no lligaven bé amb el concepte gastronòmic. Per això hem decidit canviar cap una carta més marítima”, explica Garí. És una carta pensada per a compartir, amb producte fresc i amb rotació de peixos i arrossos cada dia seleccionats per l’Agustín, el xef de l'Anita’s. Una proposta que, sense cap mena dubte, ha estat ben rebuda pel públic, explica el CEO del grup de restaurants.

Tapes a l'Anita’s

A més dels clàssics ja citats, destaquen també les gildas o les olives, en aquest cas farcides de jalapeño, o l'entrepà de calamars. En la carta de l'Anita’s hi ha espai per a la creativitat. És molt recomanable deixar-se portar pels sabors del mini brioix d'anxova del Cantàbric i mantega fumada, el carpaccio de ventresca o tastar el ceviche de peix. Completen la llista de platerets proposades com el pop a feira i mariscos com les vieires o les gambes vermelles a la planxa.

Tapes de marisc a l'Anita's /

cedida

Peixos i arrossos del dia

Entre els plats principals més destacats d'Anita's es troben la cueta de rap al pil pil i el turbot a la planxa amb aigua de Lourdes, un clàssic que enamora. I no, l'aigua de Lourdes no té res a veure amb el santuari francès, es tracta d'un amaniment a base de vinagre, oli i sal que li dona un toc especial.

El restaurant del grup Isabella’s també té una opció carnívora amb molt d'accent argentí: l'entranya amb patates fregides. Un tall molt sucós i ple de sabor. A tot això se suma l'oferta d'arrossos del dia.

Vins amb DO, postres i còctels

El maridatge és sempre el que marca la diferència d'un bon menjar i en Anita’s ho saben molt bé. La seva carta de vins està formada per escumosos, blancs, rosats i negres. Tots ells amb denominació d'origen. Destaquen els caves i champagnes, els vins DO Rias Baixas, Penedès, Empordà, Montsant o de la Rioja, entre altres. I algunes opcions internacionals com la AOC Bourgogne, Provence o el vi Southern Ocean de Nova Zelanda. També preparen un clàssic de l'estiu: la sangria. Poden ser de vi blanc o negre, a més de la mítica de cava.

Per a rematar l'experiència són recomanables les seves postres. El pastís de xocolata, el cheesecake de parmesà, o el mousse de galeta Lotus, les postres més populars de la carta que no pot faltar mai en la taula. I per als amants del gelat tenen les propostes artesanes de DelaCrem, el veritable ‘gelato’ italià de Barcelona.

El mousse de galeta de Lotus de l'Anita's /

cedida

L'Anita’s és perfecte per a relaxar-se al costat de la mar escoltant el so de les onades. I no hi ha millor companyia que la d'un bon còctel. El restaurant del grup Isabella’s disposa de propostes pròpies com el ‘Cariño mío’, ‘l’Italian Job’, el ‘Green Dream’, el ‘Bandit’ o el ‘Spicy Infern’. També es poden optar pels clàssics com l’Aperol Spritz, el Cosmopolitan, el Mojito o el Dry Gin Martini.

És possible reservar taula a través de la seva pàgina web.