Aquest és el restaurant napolità de Barcelona que ha enamorat a Michelle Yeoh, protagonista de ‘Los hermanos Sun’ de Netflix

La popular actriu asiàtica, que va guanyar un Oscar a la Millor Actriu l’any 2022 pel seu paper en ‘Tot alhora a tot arreu’ ha passat uns dies a la ciutat comtal

Spaccanapoli té dos locals a la ciutat: un al carrer del Rec Comtal, prop d’Arc del Triomf, i un altre al carrer Balmes

L'espai té una carta amb receptes tradicionals de la ciutat italiana i amb producte importat de la zona

Michelle Yeoh amb el pizzaiolo dSpaccanapoli

Michelle Yeoh amb el pizzaiolo dSpaccanapoli / cedida

3
Es llegeix en minuts
Xavier Oliva

Michelle Yeoh, popular actriu malaia d'origen xinès que va guanyar un Oscar en 2022 a la Millor Actriu per la seva interpretació en ‘Tot alhora a tot arreu’ i coneguda també pels seus papers en ‘Guardians de la Galàxia’, ‘Star Trek: Discovery’ o, més recentment, per protagonitzar ‘Los hermanos Sun’ de Netflix, ha passat uns dies a Barcelona.

L'actriu asiàtica ha estat vista passejant per diferents ubicacions de la ciutat comtal i gaudint de la seva gastronomia. El passat 19 de setembre ho va fer a l’Spaccanapoli, un restaurant de menjar napolità que té dos locals a Barcelona: un al carrer del Rec Comtal, molt prop d’Arc del Triomf, i un altre al carrer Balmes.

El pas de l'actriu pel local de Rec Comtal va quedar immortalitzat en les diferents fotografies que es va fer amb el personal del local i que posteriorment va compartir a Instagram. En elles es pot apreciar que va gaudir al costat dels seus acompanyants d'una pizza napoletana, diferents tipus de pasta i una selecció de les millors postres italianes.

Restaurant de menjar Napolità a Barcelona

Spaccanapoli, el local que van visitar Yeoh i els seus acompanyants, deu el seu nom a una de les principals artèries de la ciutat italiana. L’any 2017 va obrir el local de Rec Comtal i el seu creixement després de la pandèmia va conduir a l'obertura d'un segon local al carrer Balmes de Barcelona.

El naixement d'aquest restaurant napolità podria dir-se que va ser un acte d'amor de Daniele Armante, xef i director, per la cuina de la seva ciutat natal. Fart que ningú portés a Barcelona l'essència veritable de la cuina napolitana, va participar en la creació de Spaccanapoli amb una visió molt clara: tot - des del personal fins als ingredients i les receptes - seria originari de Nàpols. Una fórmula que ha funcionat tots aquests anys i que ha portat a la ciutat comtal la veritable experiència napolitana.

La carta de l’Spaccanapoli

La carta de l’Spaccanapoli és tradicional i tots els ingredients els porten de Nàpols a través dels proveïdors amb els quals treballen a Barcelona. Les pizzes, entre les quals destaquen clàssics com la margherita o la San Daniele, que va gaudir la protagonista de ‘Los hermanos Sun’, les elaboren de manera artesanal en el seu ‘forno di pietra’ fet amb pedres del Vesubi.

La carta disposa d’altres clàssics. Així, per exemple, entre els Antipasti destaquen delícies com la Crocchè, una croqueta de patata farcida de mozzarella fumada; la Frittura di calamari, el Bacallà fritto, o la Frittatina, un timbal de pasta farcit de carn picada, pèsols, pernil dolç i beixamel.

Spaccanapoli Barcelona s'ha convertit en una referència de la cuina napolitana /

Cedida

L'oferta de l’Spaccanapoli, com no podia ser d'una altra forma, també permet gaudir de les pastes napolitanes. Destaquen clàssics com la Pasta e patate, que mescla diferents pastes amb patates estofades, cansalada i mozzarella; Spaghetti alla nerano, Spaghetti amb riccio di mare, Paccheri allo scoglio o Linguina gamberi e pistacchio, una pasta amb gambes, crema de festuc, festuc picat, tomàquets i julivert.

Completen la carta els seus plats de carn i peix com el Filetto ai ferri, l'Entrecot alla milanese, el Polipetti alla Luciana, un plat de popets amb cherrys, olives negres, all i llesques de pa; o el Baccalà in cassuola. A tot això se sumen les postres italianes com els que va degustar Yeoh.

Menjar napolità per emportar o a domicili a Barcelona

A més de la visita de Michelle Yeoh, per l’Spaccanapoli també han passat altres famosos com l'actor Octavi Pujades, Jana Maradona, filla de l'astre argentí Diego Armando Maradona, molt venerat a Nàpols per haver jugat al Napoli entre 1984 i 1990; o Adrián Rodríguez, entre altres cares conegudes.

Michelle Yeoh durant la seva visita al restaurant /

cedida

Spaccanapoli és un dels restaurants italians més valorats de la ciutat comtal pels seus comensals i té una comunitat de seguidors a Instagram que arriba ja als 51.000 seguidors. També disposa d'opció ‘takeaway’ i ‘delivery’ per a gaudir de la seva carta des de la comoditat de casa.