Surt a la llum el Troissant, el croissant amb tres banyes

El creador Jordi Claveria ha registrat el producte i espera que tingui acceptació en el mercat

Jordi Claveria, creador del Troissant

Jordi Claveria, creador del Troissant / Santi Coll

1
Es llegeix en minuts
Santi Coll

Jordi Claveria, dissenyador i creador del Troissant, el nou croissant de tres banyes, i Arnau Triola, pastisser del restaurant Castell de Peralada, segon classificat en la recent Final Nacional del World Chocolate Master, han estat els protagonistes de la tercera edició de la Mostra de Pastisseria de Figueres, coneguda com a Figa Dolça. Set establiments de la ciutat i la Golota d’Olot, com a convidada, van endolcir la Rambla de Figueres, dissabte passat. Malgrat la inestabilitat del temps, tant Comerç Figueres com el Casino Menestral van mantenir la celebració de la Figa Dolça i del mercat del Brocanter, una decisió encertada, ja que durant bona part del matí i fins ben entrat el migdia la Rambla va presentar un ambient molt acollidor.

El pregó del pastisser Arnau Triola. /

Ajuntament de Figueres
Notícies relacionades

Arnau Triola va defensar el paper de la pastisseria en la gastronomia, com calia esperar. La presentació pública del Troissant ha estat una sorpresa per a tothom. La idea del figuerenc Jordi Claveria ha estat molt ben rebuda. "Ser creatiu és la meva feina", explica el fundador de Brandaki.

Les varietats exposades van ser elaborades pel pastisser Marc Saguer del Parc Bosc. És una pasta de tres banyes que vol ser un homenatge a l’esperit creador empordanès, amb un toc surrealista que ofereix diverses variants, però que té com a especial virtut fer realitat una peça que l’autor ha registrat i posat a disposició de tots els obradors que vulguin fornejar-la. "El Troissant ofereix moltes sinergies i té un cert toc surrealista", afegeix Claveria. També facilita un gest tan quotidià com és el fet de sucar les banyes en el cafè i llet de l’esmorzar per partida triple.

Temes:

Olot