La primavera aterra en aquest restaurant empordanès amb Estrella Michelin i dos Sols Repsol amb un nou menú

El xef Javi Martínez ha renovat la proposta del Restaurant Castell Perelada per aquesta temporada

La tradició i la modernitat es fusionen entre els ingredients de temporada locals

Fricandó de llamàntol

Fricandó de llamàntol / Cedida / Laura Galobardes

2
Es llegeix en minuts
Jaume Puig

L’Alt Empordà és una de les joies de la corona de la gastronomia catalana. La cuina empordanesa és tota una experiència pels sentits i, viure-la amb els seus paisatges, n’és d’aquelles que no s’obliden mai. I la clara mostra de la qualitat gastronòmica d’aquest territori de contrastos són els cinc restaurants que actualment han estat reconeguts amb l’Estrella Michelin, entre altres.

L’arribada de la primavera és el millor moment d’explorar racons i conèixer noves propostes gastronòmiques. I, en aquest sentit, el xef Javi Martínez ha preparat una proposta única per gaudir en l’entorn màgic del Restaurant Castell Perelada. Un viatge sensorial on la tradició i la creativitat van de bracet amb sabors que sorprenen i emocionen. Tot això, és clar, amb el millor producte local. Tradició i territori, un maridatge perfecte.

Javi Martínez, el xef del Restaurant Castell Perelada /

Cedida

Nou menú del Restaurant Castell Perelada

El menú comença amb un passeig per l’hort, una mostra de respecte per la terra i els seus cicles. Els ingredients de temporada, combinats amb tècniques de conservació com fermentats i envinagrats, marquen l’inici d’aquesta experiència culinària. Després, es dona pas a la tradició amb una visió renovada: verat curat en greix de pernil ibèric amb crema de mongetes tendres i bolets, cruixent de peus de porc amb cargols i un deliciós fals ravioli d’ànec amb llenties beluga i consomé d’herbes.

La història del Castell de Peralada també està present a cada plat. Inspirats en el receptari medieval de Sent Soví, l’equip de cuina sorprèn amb una truita en escabetx de vi ranci, un bunyol de conill en cassola i un sorprenent civet d’albergínia bonica amb chantilly de pebre verd. A més, l’entorn es fa present amb una exquisida sèpia amb pèsols llàgrima a la brasa i un espectacular fricandó de llamàntol, una oda al mar i muntanya.

El tram final del menú és un autèntic plaer. El carro de formatges artesans de Toni Gerez és una experiència en si mateix, mentre que la cuina dolça d’Arnau Triola trenca esquemes amb tres postres únics: un refrescant mos de ginebra, tònica i tòfona; un atrevit gelat de ceba caramel•litzada amb cafè i xalota negra; i unes postres delicades amb làctics d’ovella amb pinyó i caramel. Per tancar amb un toc d’excel·lència, el "Vi to Bar" ens convida a descobrir el vi d’una manera diferent i sorprenent.

Toni Gerez amb la seva selecció de formatges /

Cedida

Una experiència gastronòmica al cor de l’Empordà

Notícies relacionades

El Restaurant Castell Perelada no només ofereix un àpat excepcional, sinó una experiència gastronòmica que enamora. Un homenatge al territori, a la història i a l’excel·lència culinària, on cada plat és un relat i cada mos, un record inesborrable. L’establiment va ser reconegut l’any 2017 amb una Estrella Michelin i també té dos Sols Repsol.

El castell de Perelada /

Cedida

El restaurant empordanès forma part del Peralada Resort, un oasi de tranquil·litat per desconnectar de la rutina amb l’escenari immillorable del castell de Peralada. En aquest espai destaquen la Bodega Perelada, l’Hotel Peralada 5*, el casino, el Wine Spa, el Museu Peralada o el seu reconegut camp de golf. També s'organitza el Festival Perelada amb les seves versions de Pasqua i Estiu.