Alta cuina vegetal
Vuit xefs ‘verds’, Premi Cuiner de l’Any
El guardó de Madrid Fusión recau aquest any en Andoni Luis Aduriz, Rodrigo de la Calle, Ricard Camarena, Xavier Pellicer, Ignacio Echapresto, Fernando del Cerro, Luis Callealta i Javier Olleros

Premio Silestone /
Vuit «activistes del verd» han compartit per primera vegada el Premi Cuiner de l’Any que atorga la cimera gastronòmica internacional Madrid Fusión i que, en aquesta 19a edició dedicada a la gastronomia circular, ha premiat a qui des de fa anys treballen en una cuina basada en el món vegetal. Es tracta d’Andoni Luis Aduriz (Mugaritz, Guipúscoa), Rodrigo de la Calle (El Invernadero, Madrid), Ricard Camarena (restaurant homònim a València), Xavier Pellicer (restaurant homònim a Barcelona), Ignacio Echapresto (Venta Moncalvillo, La Rioja), Fernando del Cerro (Casa José, Madrid), Luis Callealta (Ciclo, Cadis) i Javier Olleros (Culler de Pau, Pontevedra).
Considerat un dels premis més rellevants de Madrid Fusión, el Premi Cuiner de l’Any sol reconèixer la distintiva aportació d’un xef a la gastronomia però aquest dimarts l’han recollit vuit dels màxims representants de la cuina basada en el món vegetal, que posen en relleu diàriament.
‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
El reconeixement destaca l’evolució cap a models més sostenibles que s’està percebent en l’alta gastronomia i que té reflex en iniciatives com l’estrella verda de la guia Michelin, que en l’última edició de la seva ‘bíblia’ gastronòmica va estrenar aquest guardó per distingir 21 restaurants amb més compromís mediambiental, i el certificat ‘Cuina eficient i sostenible’ que Guía Repsol ha desenvolupat al costat d’Aenor per reconèixer l’eficiència energètica i el respecte mediambiental en la gastronomia.
En aquest projecte participen 14 restaurants, entre els quals Aponiente, Azurmendi, Cenador de Amós, Lúa, Disfrutar, Coque, Arzak, Ramon Freixa, El Invernadero, Bagá i Mo de Movimiento.
- Sergio Peris-Mencheta, actor i director: "Des de la malaltia, la meva imaginació s’ha alliberat"
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Crònica rosa Elionor i l’amor
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any