La guia ‘We’re Smart Green Guide’
Els set (magnífics) espanyols de la llista dels 100 millors restaurants de verdures del món
Ricard Camarena (València) es cola en novè lloc i aconsegueix el premi Descobriment de l’Any
Xavier Pellicer, amb establiment homònim a Barcelona, torna a ser elegit Plant-Based Untouchable Chef

La guia belga ‘We’re smart green guide’, especialitzada en gastronomia vegetal, elabora cada any una llista dels 100 millors restaurants de verdures del món. I aquest any, com ha estat succeint en el passat, els establiments espanyols hi tenen una destacada presència. Aquest any no és una excepció: n’hi ha set en aquesta selecta classificació.
Sobresurt Ricard Camarena (València), que es cola en el ‘top ten’ amb un meritori novè lloc després de ser 33è fa una temporada, a més d’aconseguir el títol de Descobriment de l’Any. «Aquest premi suposa un reconeixement notable, ja que visibilitza els nostres últims deu anys de feina, en els quals ens hem dedicat a desenvolupar una cuina basada en el món de les fruites i les verdures», valora Camarena. A més, Xavier Pellicer (amb restaurant homònim a Barcelona) repeteix la distinció de Plant-Based Untouchable Chef, que es podria traduir com a cuiner de verdures intocable.
El número u és La Distillerie
El número u ha sigut per a La Distillerie (Bourglinster, Luxemburg), una distinció que ja va aconseguir en la llista del 2020 (Pellicer va ascendir a dalt de tot el 2018 i el 2019).
Per elaborar la llista, We’re Smart visita centenars de restaurants les cartes dels quals tinguin, almenys dues terceres parts de les seves receptes basades en fruites i verdures (la guia reuneix 1.000 establiments de 46 països). Entre altres factors que valoren, hi ha la creativitat dels plats, l’empremta ecològica i l’impacte social. El resultat suma un màxim de cinc rabanets.
Aquests són els establiments espanyols en la llista dels 100 millors restaurants de verdures del món:
29è The Green Spot, Barcelona
39è El Invernadero, Madrid.
44è La Salita, València.
47è Gatblau, Barcelona.
87è Azurmendi, Larrabetzu.
94è La Bien Aparecida, Madrid.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Sergio Peris-Mencheta, actor i director: "Des de la malaltia, la meva imaginació s’ha alliberat"
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Atac a Berlín Ferit greu un turista espanyol apunyalat prop del monument de l’Holocaust
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Càrrecs públics ¿Què ha passat amb els consellers d’ERC sis mesos després del final del Govern d’Aragonès?
- Atac al Memorial de l’Holocaust L’home que va apunyalar un turista espanyol a Berlín és un refugiat sirià de 19 anys
- MONEDES DIGITALS El robatori de criptomonedes més gran de la història: uns ‘hackers’ s’emporten 1.500 milions de dòlars del gegant Bybit
- Relacions Govern-ERC Illa i Junqueras es reuneixen per primera vegada i donen aire a la legislatura a Catalunya
- Alto el foc a Gaza Hamàs completa l’alliberament dels ostatges israelians vius de la primera fase de la treva