Elaboracions innovadores
Farmers Veggies Butchers: la ‘carnisseria’ vegana
Farmers Veggies Butchers, la primera a Barcelona en la seva categoria, triomfa amb una oferta lliure de productes d’origen animal com ara ‘burgers’, xoriço, sobrassada, botifarres, milaneses i ‘nuggets’

El simpàtic porquet de cartró pedra que hi ha al costat del taulell de Farmers Veggies Butchers (carrer de l’Or, 16) pot enganyar. I les botifarres que sembla ensumar, també. Perquè això no és una carnisseria ni aquestes botifarres són com les de tota la vida. Això és una ‘xarcuteria’ vegana, la primera a Barcelona, que faria les delícies de qualsevol carnívor: ‘burgers’, sobrassada, xoriço, escalopes, milaneses, béicon, ‘nuggets’...
Proteïna animal zero. A canvi, els productes porten com a base llavors, verdures, llegums... Vegem els exemples de la ‘burger’ de remolatxa, que conté, a més d’aquest vegetal, soja texturitzada, tofu, oli fumat i espècies. O de la sobrassada, anomenada aquí ‘sobrazada’ perquè quedi clar que no prové del porc: tomàquet sec, tofu, ametlla, pebre vermell i espècies.
Notícies relacionadesDe fet, són molts els productes que tenen noms alternatius per evitar confusions, com les ‘biutifarres’ (fetes de llegums, verdura i sofregit, amb pell vegetal comestible), el ‘veicon’ (a base de cigrons), la ‘zzarella’ (‘formatge’ elaborat amb llet de coco i d’ametlla i espècies) i el ‘cheesepotle’ (‘formatge’ cremós i picant perquè porta xilis de Jalapa).
L’èxit els ha portat a obrir, aquesta mateixa setmana, un obrador més gran per donar sortida a tanta demanda. Podien imaginar la dels vegans convençuts, una comunitat cada vegada més gran. Però els ha sorprès la del públic general; potser despistat per aquest divertit porquet que és un missatge en si mateix (no l’han hagut de matar per donar menjar a la gent), va entrar per comprar embotit convencional i, davant l’absència de productes d’origen animal, va optar per provar aquell xoriço vegà que l’ha fet tornar a la botiga a la recerca de més elaboracions.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Educació L'escola 'miracle' al barri del Besòs de Barcelona: de suspendre a estar per sobre de la mitjana en català i extraescolars
- Totes les estrenes i tornades Les 10 sèries que no et pots perdre aquest febrer
- Criança El pediatre Carlos González aclareix la importància d’entendre i gestionar els desitjos infantils: «Cedir no és perdre autoritat…»
- Després les polèmiques declaracions de la 'consellera' Parlon Estigmatizar és pensar que trastorn mental és sinònim de violència
- Consells pràctics El truc casolà perquè la goma de la rentadora quedi com nova
- Nations league Espanya remunta contra Bèlgica amb dos gols en l’afegit
- EL PARTIT DE MENDIZORROtZA L’Espanyol afronta un partit amb valor doble a Vitòria