Distincions dolces
Les pastisseries Ferrer Xocolata, Origen Bean To Bar i Canal, premis Fava d’Or de Cacau
El jurat destaca aquests tres obradors, respectivament, en les categories de valor històric, innovació i producte singular
La Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts reconeix el treball de mig centenar d’establiments de Catalunya
La Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts ha distingit les 50 millors pastisseries de Catalunya amb els guardons Fava de Cacau. Entre els premis especials, les Faves d’Or de Cacau, destaquen els entregats a la pastisseria de Girona Ferrer Xocolata (valor històric), a la de Lleida Origen Bean To Bar (innovació) i a la de Barcelona Canal (producte singular, pels seus coneguts pastissos d’homenatge).
Aquesta tercera edició dels premis ha servit per tancar la Mostra, que ha ofert 12 sessions de cuina en directe a Sant Vicenç dels Horts el cap de setmana passat. Han sigut unes jornades dirigides a públic no professional i organitzades per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i per Eugeni Muñoz, pastisser de la localitat i director creatiu de la trobada.
«Els guardons tenen l’aval del sector i reconeixen de manera objectiva l’alt nivell de la pastisseria a Catalunya», ha explicat l’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, que destaca que l’objectiu d’aquests premis és «posar en relleu l’ofici i la feina de tots els artesans i artesanes que dia a dia obren el seu negoci per oferir els millors productes».
Un jurat independent
Notícies relacionadesEl jurat dels guardons Fava de Cacau està coordinat pel mestre pastisser Marc Balaguer en col·laboració amb altres experts en pastisseria i cuina com ara professors, periodistes gastronòmics i pastissers sense obrador propi. Balaguer va ser campió d’Espanya de Pastisseria el 2015 i subcampió del món de Gelateria el 2018.
El jurat ha avaluat criteris professionals com ara l’exposició del producte, el servei d’atenció al públic, la varietat dels productes exposats, l’originalitat, el local i la degustació. Així mateix, s’han entregat set Faves d’Or més a la millor pastisseria de cada zona, que s’afegeixen a les tres especials entregades a Ferrer Xocolata, Origen Bean To Bar i Canal:
Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre: Cal Jan
Catalunya Central: El Cigne
Zona Pirineu: Gil
Zona Barcelona i comarques de Barcelona: Hoffman
Zona Penedès-Garraf: Targarona
Zona Gironès: Tornés
Zona Ponent: Tugues
- Sergio Peris-Mencheta, actor i director: "Des de la malaltia, la meva imaginació s’ha alliberat"
- Habitatge El milionari José Elías opina sobre comprar o llogar el 2025: "Si guanyes 2.000 euros al mes..."
- Crònica rosa Elionor i l’amor
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any