Pa tradicional

Aquest és el millor llonguet de Catalunya

  • La peça del Forn de Cabrianes (Sant Fruitós de Bages) guanya un tast a cegues en què han participat els mateixos candidats amb les seves valoracions

Aquest és el millor llonguet de Catalunya
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Ja tenim el millor llonguet de Catalunya. Ha sortit després de la quarta edició del concurs professional organitzat per l’obra social Ernest Verdaguer de la plataforma Panàtics, amb el recolzament del Gremi de Flequers de Barcelona i la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Forners, i en què han participat 30 forners i forneres de tot Catalunya.

El guanyador ha sortit d’un tast a cegues en què han participat els mateixos candidats amb les seves valoracions, amb el vencedor del concurs de l’any passat, David Hernández (Montserrat Forners), com a president de l’acte.

Notícies relacionades

El podi ha quedat així:

  1. Toni/Felip Abadal, del Forn de Cabrianes (Sant Fruitós de Bages).

  2. Maria Crespo, del Forn Bertran (Badalona).

  3. Mònica Gregori, de L’Obrador dels 15 (Barcelona), i Romano Alonso, de Cal Parra (Olost).

A més de promoure i recuperar un pa tradicional de la fleca artesanal catalana com el llonguet, el concurs té un vessant solidari, ja que més de 400 d’aquests pans es van portar al menjador social El Chiringuito de Dios del Raval de Barcelona.