Més de 4.000 varietats de 42 països
El millor formatge de cabra semicurat del món és català
El lacti elaborat per la fundació Ampans, que dona feina a persones amb discapacitat intel·lectual, ha aconseguit la medalla d’or dels World Cheese Awards 2022
Cinc claus per disfrutar d’un formatge al màxim

La revitalización del queso de Los Pedroches /
L’empresaFormatges Muntanyola, de la Fundació Ampans, que dona feina a persones amb discapacitat intel·lectual, ha aconseguit una medalla d’or per un formatge semicurat de cabra i una de bronze per un altre d’elaborat amb llet ecològica de vaca en els World Cheese Awards 2022, informa Efe.
En aquest certamen internacional han competit aquesta setmana al Regne Unit més de 4.000 formatges de 42 països, segons ha informat Formatges Muntanyola, situada a Sant Salvador de Guardiola (Bages, Barcelona).
El formatge Garrotxa, un semicurat de cabra, ha sigut reconegut amb la medalla d’or com el millor formatge del món en la seva categoria, i està elaborat amb una maduració pausada, desprèn una aroma de llet fresca, la seva textura és cremosa i el gust, suau i agradable al paladar, segons els experts.
Un altre, medalla de bronze
El Lúpulus, un formatge ecològic curat de llet de vaca, ha obtingut la medalla de bronze gràcies a una maduració d’entre tres i sis mesos i la seva escorça es renta amb cervesa.
Anna Prado, responsable de Formatges Muntanyola, ha destacat la seva alegria i satisfacció pels dos premis: «Són un reconeixement a l’esforç, la dedicació i la feina ben feta de tot l’equip d’aquest projecte social, que va arrencar fa gairebé 10 anys».
En els World Cheese Awards 2022 han sigut 250 els tastadors professionals que han jutjat els millors formatges entre les més de 4.000 referències presentades, tenint en compte aspectes com l’escorça, el cos del formatge, la tonalitat, la textura, la consistència i el gust.
Premi anterior
Notícies relacionadesNo és la primera vegada que Formatges Muntanyola aconsegueix un premi en aquest certamen internacional, ja que el seu formatge blau de cabra també va obtenir en una altra edició una medalla d’or com el millor del món.
Aquesta empresa catalana elabora 13 tipus de formatge artesà amb quatre varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella, a la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola, i forma part del projecte social de la Fundació Ampans, una entitat sense ànim de lucre que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat.
- A Rússia Així s'ha jubilat un jove amb 23 anys gràcies a una argúcia legal
- Turisme Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats
- Futbol local El futur Hospi de Jordi Alba i Thiago Alcántara: objectiu, arribar a Primera Divisió
-
Ofert per
- Predicció meteorològica L’arribada d’una nova borrasca tornarà a portar pluges generalitzades a partir de dimecres