Reconeixement planetari
Catalunya, elegida Regió Mundial de la Gastronomia el 2025

Catalunya va presentar, el gener passat, la seva candidatura per optar a convertir-se en Regió Mundial de la Gastronomia el 2025. I aquest matí s’ha conegut el veredicte: s’ha convertit en la primera regió d’Europa que arriba a la distinció.
Aquest dilluns, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el secretari d’Alimentació de la Generalitat, Carmel Mòdol, han donat a conèixer al Palau Robert la deliberació del jurat internacional que ha valorat la candidatura catalana.
En el moment de l’anunci hi han estat presents primeres espases de la cuina com ara els xefs Joan Roca (El Celler de Can Roca), els germans Sergio i Javier Torres (Cocina Hermanos Torres), Paolo Casagrande (Lasarte), Paco Pérez (Miramar, Enoteca), Hideki Matsuhisa (Koy Shunka), Nandu Jubany (Can Jubany), Fina Puigdevall (Les Cols), Oriol Castro (Disfrutar), Carles Gaig (Petit Comitè), Marc Gascons (Els Tinars, Informal), Toni Romero (Suculent), Arnau Bosch (Can Bosch), Lluc Crusellas (millor pastisser del món), Jeroni Castell (Les Moles), entre altres.
La Regió Mundial de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Aquest títol té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica.
- A JAÉN El poble més pobre d’Espanya no és tan pobre: «Aquí hi ha diners, però molts no es declaren»
- Una au intimidadora El veí de Sants que no pot sortir al terrat de Sant Jordi a Sant Joan per l’amenaça d’una gavina
- Violència de gènere Un home s’entrega a una patrulla de Mossos a l’AP-7 amb el cadàver de la seva dona al maleter
- A Terrassa L’escola acusada d’ultracatolicisme acomiada el director
- Procediment penal obert Investigats per «administració deslleial» els marmessors de la fortuna de Pere Mir, entre ells l’oncòleg Josep Tabernero
- Joia arquitectònica La reforma de la plaça dels Àngels obre el debat sobre el futur de l’històric CAP del Raval
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Això és del que t’has d’acomiadar als 60 si vols ser més feliç
- "No vull que em facin una carrera fàcil"
- Pogacar se cita avui amb Evenepoel en la clàssica de la cervesa