Trio genial
El llibre que ha ajudat els Roca a preparar el futur d’El Celler de Can Roca
A ‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’, analitzen què han fet en l’última dècada per saber com afrontar els pròxims reptes
Joan Roca: «El Celler de Can Roca continuarà obert almenys 10 anys més»
La silenciosa celebració dels 35 anys d’El Celler de Can Roca

29894200 59 /
Els germans Roca estudien el futur d’El Celler de Can Roca com ja havien reconegut a principis d’aquest el 2023 i ho fan des d’una anàlisi dels seus deu últims anys de treball, que han plasmat en el llibre ‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’.
L’edició en català acaba de sortir i tots tres l’han presentat aquest dimarts a Girona, la seva ciutat, on només han confirmat que continuen plantejant-se el camí a recórrer a partir d’ara amb alguna mínima pista tecnològica.
Josep Roca, el sommelier, ha sigut el que s’ha referit a les possibilitats que es deriven de novetats com la intel·ligència artificial i de l’evolució de les xarxes socials.
Segons ha explicat, els clients que arriben a El Celler de Can Roca tenen molt coneixement sobre els tres germans, però ells també en tenen ara sobre aquestes persones pel rastre que deixen a través de les seves publicacions a internet.
Aquesta informació permet en el seu cas un «maridatge de gran precisió» al casar vins i menjar, ja que pot adaptar-lo de manera personal als gustos d’uns individus concrets.
Una masia per investigar
Tot el desenvolupament d’aquest full de ruta és el que treballen els germans i, per fer-ho, han plasmat al llibre que presenten aquells 10 anys amb projectes portats a la realitat com la masia on investiguen.
Notícies relacionadesEl xef Joan Roca ha remarcat, a més, que la pandèmia els va ajudar a tenir temps per plantejar-se el futur, «tot i que soni bèstia», i el seu germà Jordi ha desgranat entre bromes la tasca d’anàlisi conjunta que porten a terme els tres germans per fer el salt endavant del que serà el restaurant en els pròxims anys.
‘CCR. Cuina, Consciència i Reflexió’ (Montagud Editores), que també es publica en anglès, conté receptes, però il·lustra també el procés creatiu d’El Celler de Can Roca.
- Pèls de punta Gonzalo Bernardos adverteix del "festival" immobiliari que ve: "L'habitatge de compra es posarà molt car..."
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- A Terrassa L’escola acusada d’ultracatolicisme acomiada el director
- Futbol Noves imatges del Camp Nou: així serà com quedarà l’estadi
- Investigació científica La Generalitat assumeix l’administració de Cellex i Mir Puig
- Aquest és l’efecte d’esmorzar taronja als nostres ronyons
- Violència de gènere Un home s’entrega a una patrulla de Mossos a l’AP-7 amb el cadàver de la seva dona al maleter
- Adéu a la jubilació als 67 anys: aquest 2025 la Seguretat Social puja l'edat per a aquests treballadors
- Conflicte laboral Els treballadors de PortAventura van avui a la vaga per demanar millors sous
- Apunts polítics de la setmana ¿A qui beneficia el vot als 16 anys? El ‘target’ de l’esquerra que observa la dreta