Començarem el dia
Berenar de Mallorca: així és l’esmorzar més llarg i saborós del món
«El recomanable és venir sense haver sopat o havent sopat poc», explica Lucas Consuegra, encarregat d’explicar les receptes de cinc etapes que comencen amb un passeig fins a l’hort per collir la millor fruita de temporada
Un estómac buit i almenys tres hores es necessiten per degustar el complet esmorzar elaborat per la xef Marga Coll al luxós Hotel de Mar Gran Meliá de Mallorca, un autèntic berenar illenc per 68 euros amb productes de la terra que es presenta en cinc tongades i aporta l’energia necessària per afrontar el dia sense haver de tornar a menjar res més.
«El recomanable és venir sense haver sopat o havent sopat poc», explica Lucas Consuegra, encarregat d’explicar les receptes que comencen amb un passeig fins a l’hort per collir la millor fruita de temporada i disfrutar de sucs de taronja de Sóller, llimonada i maduixes de sa Pobla. Tot acompanyat de iogurts de sa Taulera amb albercocs de Porreres.
L’aroma dels fruiters dona en la segona etapa pas a la del forn, d’on és procedent el pa acabat de fer: moreno, blanc i llongets que serveixen per recórrer les illes a través dels formatges, embotits de porc negre, melmelades propietàries elaborades per la mare de Marga Coll amb maduixes, taronja amarga i codony, salaons, adobats, pescats, envinagrats i el pa amb oli amb olis d’oliveres mallorquines i sal del Mediterrani. I Lucas Consuegra ho marida amb un suc de taronja de Sóller, aigua i cava Raor.
Per a la tercera tongada d’aquest suculent esmorzar davant el mar de Calvià i amb vistes al Palau de Marivent, Coll segueix a la boca del forn per preparar coques i panades que sorprenen amb els seus farcits de carn, peix, verdures de l’hort i tempró, harmonitzades amb un vi negre 8 Vents.
En la quarta etapa és el moment d’entrar al corral a la recerca dels ous i traslladar-se a la garriga, el camp i l’hort a la recerca de tòfones, verdures i patates de sa Pobla.
Els ous ecològics s’acompanyen de llangonissa, frits de verdures i tòfones mallorquines i se serveixen amb un altre vi negre, Gallinas y Focas.
Notícies relacionadesHan passat ja gairebé tres hores i Lucas Consuegra torna a l’obrador per emplatar l’excel·lent rebosteria tradicional mallorquina. És el moment de les ensaïmades, els quartos, cremadillos i coques de patates que marida amb aigua, cafè, infusions casolanes i vi dolç Dolç de Gel.
«És un recorregut gastronòmic en cinc etapes amb productes originals de les illes i amb receptes i elaboracions tradicionals que demostren la genialitat de Marga Coll», conclou Consuegra mentre es treu l’acolorit davantal de llengües mallorquines en aquest luxós hotel, una joia arquitectònica de José Antonio Coderch amb vistes al mar, un jardí de pins i una cala exclusiva.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034